21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechUNPR loveşte dur PSD chiar în preziua votului pentru şefia SIE. Ce...

UNPR loveşte dur PSD chiar în preziua votului pentru şefia SIE. Ce s-a întâmplat

UNPR, partidul generalului premier imterimar Oprea, a reuşit, luni, ceea ce PSD încearcă de aproape doi ani. UNPR a fuzionat prin absorbţie cu PPDD, partidului lui Dan Diaconescu. Ba mai mult, PPDD semnase anul trecut un protocol de colaborare cu PSD, care ar fi trebuit să rămână în vigoare până la alegerile parlamentare din 2016. 

CITEŞTE ŞI  Mihai Răzvan Ungureanu, un şef pentru liniştea preşedintelui Iohannis

Astăzi vreau să anunţ că am încheiat o fuziune prin absorbţie a PPDD. UNPR nu a ascuns niciodată că este un partid al uşilor deschise. Toţi care doresc să facă politică în interes naţional sunt bine primiţi în UNPR şi cei care au făcut politică sau nu, şi cei care au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta“, a spus Oprea.

El a arătat că fuziunea prin absorbţie cu PP-DD este “un lucru firesc” deoarece foarte mulţi parlamentari ai acestui partid sunt deja membri UNPR.
Majoritatea covârşitoare a acelor care sunt parlamentari sau aleşi locali şi-au exprimat de-a lungul timpului intenţia de a veni la noi în partid. Îi cunosc foarte bine pe actualii parlamentari din PP-DD, sunt oameni oneşti. Colegii din PP-DD au o mare calitate: nu au mai făcut politică vin din cadrul comunităţilor lor şi legătura lor cu cetăţenii este foarte strânsă. Avem ce învăţa de la ei, după cum şi ei au de învăţat de la noi“, a precizat Oprea, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI  Când va avea loc votul în Plen pentru numirea lui Ungureanu la șefia SIE

În prinvinţa numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, Oprea a precizat că securitatea națională este foarte importantă pentru UNPR, mai ales pntru actualul context regional. ”Cel mai important lucru azi e că România e o țară sigură și respectată de partenerii noștri.”

CITEŞTE ŞI  Luni, PLEN pentru votarea noului director al SIE

Oprea a mai anunţat că partidul său a încheiat un acord de colaborare cu Federaţia Naţională a Pensionarilor din România. 

 

 

 

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală ale lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală a lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă