Un sondaj Firea vs Orban, comandat de PSD, ar putea aduce un consens în negocierile cu aliații de la UNPR și ALDE

de Rl online , 28 februarie 2016 - stire actualizata la ora 13:45, 28 februarie 2016
Un sondaj Firea vs Orban, comandat de PSD, ar putea aduce un consens în negocierile cu aliații de la UNPR și ALDE

 Liderii PSD au declarat că, la începutul lunii martie, vor anunța candidații pentru Capitală și pentru sectoalele Bucureștiului, însă situația nu este clarificată nici la nivelul PSD, nici la nivelul aliaților, în condiţiile în care se aşteaptă un nou sondaj comandat de conducerea partidului, relatează Mediafax.

După ce PNL a anunțat schimbarea candidatului pentru Capitală, propunându-l pe Ludovic Orban, la nivel oficial, liderii PSD au declarat că această schimbare este una care îi avantajează. Surse din PSD spun că mutarea liberalilor ar putea schimba strategia gândită de social-democraţi.

În ultima ședință a Biroului Permanent Național al PSD, liderii au decis să comande un nou sondaj, care să arate care ar fi șansele Gabrielei Firea într-o confruntare cu Ludovic Orban. În cazul în care sondajele nu arată șanse de câștig pentru PSD, ar putea apărea o schimbare de candidat.

La aceeași ședință de săptămâna trecută sociologul Marius Pieleanu a participat la o serie de discuții cu liderii PSD. Ulterior, acesta a avut o discuție privată doar cu liderul Liviu Dragnea și principala favorită pentru canditatura la Capitală, Gabriela Firea.

La capitolul negocieri cu aliaţii, social-democrații au semnat protocol de colaborare cu ALDE și UNPR, însă cele două formațiuni politice cu care PSD a semnat protocoale nu ajung la un consens. De altfel, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că partidul său colaborează ''doar cu PSD''.

În aceste condiții, surse din PSD susțin că va fi greu de obținut un consens pentru susținerea unui candidat unic la primăria Capitalei de către toate cele trei partide. Potrivit acestora, PSD ar înclina mai mult spre susținerea ALDE, pentru că Tăriceanu ar aduce oricărui candidat un plus de notorietate de 12-14%, dacă îl susține public.

Cei de la ALDE ar dori să beneficieze de susținerea PSD în Sectoarele 1 și 4, aceasta fiind condiția impusă de Tăriceanu pentru susținerea unui candidat PSD la Capitală. La rândul lor, social-democrații i-au cerut lui Tăriceanu să intre în cursa electorală fie la Sectorul 1, fie la primăria Capitalei, însă acesta a refuzat.

Pe de altă parte, UNPR își dorește susținerea PSD pentru Sectorul 2, acolo unde au primarul în funcție, pe Neculai Onțanu. Între timp, UNPR își pregătește un candidat individual pentru primăria Capitalei, în persoana senatorului Ilie Năstase.

Comentarii

 • ionescu

  29 februarie 2016 8:22

  Ce cauta unul sau altul la Primarie Stie vreunul ceva de organizare in Primarie. Nu stiu decat sa se certe si sa FURE. dece nu se gaseste un negustor, un manager de firma, care stiu ce inseamna o gestiune si organizare. Astia doi sant pusi, numai sa fure si sa imparta cu sefii prada.

  raspunde comentariului
 • daca,

  28 februarie 2016 18:47

  si blonda asta veninoasa ajunge primarul capitalei, atunci o sa mutam capitala la Palilula, ca tot aia este!

  raspunde comentariului
 • Goi

  28 februarie 2016 14:14

  Foarte greu ii poti deosebi, mai bine sa dea cu banul.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design