10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu, atac dur la adresa președintelui, după nominalizarea lui Tudose ca...

Traian Băsescu, atac dur la adresa președintelui, după nominalizarea lui Tudose ca premier: Iohannis a simulat negocieri, deși bătuse palma cu Dragnea. Devine un farseur

Liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis, luni seara, după ce a anunțat că îl desemnează pe Mihai Tudose, fost ministru al Economiei și propunerea PSD-ALDE, ca premier al României.

Într-o intervenție telefonică, fostul președinte al României a declarat, la România TV, că Iohannis „a simulat negocieri”, pe care le-a calificat drept „o mascaradă”.

„Protestez pentru mascarada în care am fost atras de preşedintele României. Iohannis a făcut cel mai urât lucru pe care l-a făcut un preşedinte de la Revoluţie încoace. A simulat negocieri, deşi negociase cu Liviu Dragnea finalul negocierilor. Dragnea a avut trei discuţii în week-end propunându-i succesiv trei premieri. Carmen Dan a fost respinsă de Iohannis, la Mihai Fifor a spus că nu îl acceptă că l-a mai respins o dată. Iohannis devine un farseur. E greu de spus de ce a făcut aşa ceva”, a afirmat Traian Băsescu.

El a continuat afirmând că președintele Iohannis „își demolează singur generația tânără care l-a susținut pe Facebook”.

„Luaţi declaraţia lui Iohannis cu plagiatorii şi vedeţi dacă corespunde portretului robot al şefului statului. A spus că nu are ce căuta în viaţa politică cine a plagiat. Îşi demolează singur generaţia tânără care l-a susţinut pe facebook. Demolează şi OUG 13. A organizat o mascaradă sub cupola Palatului Cotroceni. Totul este o demagogie”, a mai spus Traian Băsescu.

Mai mult, liderul PMP s-a declarat furios.

„Sunt furios pentru mascarada în care m-a atras astăzi actualul preşedinte. A rămas doar Tudose ăsta. Eu mi-am făcut datoria de opozant de bună credinţă. Pentru că simţeam ceva, înainte să iasă presa, am spus că vă dăm o veste proastă. Avem un candidat. Nu am primit niciun răspuns. M-a şocat că PNL nu a mers cu un candidat. Mă simt înşelat de preşedintele ţării. Putea să aibă decenţa să spună să nu veniţi ca să nu vă implic într-o mascaradă", a mai spus el.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, luni seara, pe social-democratul Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, ca premier. Șeful statului și-a motivat decizia precizând că România este într-o criză politică, fiind necesară încheierea acesteia cât mai curând.



„Am încheiat consultările pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții partidelor, în vede. Câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au, în continuare, o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni au înaintat o propunere, pe dl. Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete și nici nu a rezultat că ar avea o înțelegere. Această criză politică dăunează grav României – economiei, imaginii țării în lume. Opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem, cât se poate de repede, un Guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate și care au pornit din cauza conflictului intern din PSD. Așadar, îl desemnez pe dl. Tudose ca viitor prim-ministru. Va avea discuții în zilele următoare și se vor prezenta cu o echipă în Parlament. Solicit partidelor, nu doar PSD și ALDE, să se apuce de o agendă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Pe aceeași temă:

  Jurnalistul Sabin Orcan, despre premierul propus Mihai Tudose: Este un Făt-Frumos academic. Robert Turcescu: Nu mai avem nici președinte. Toată lumea se uita la Iohannis ca să mai pună piedică tăvălugului pesedist

Directorul editorial al „România Liberă”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, luni seara, cu deputatul PMP Robert Turcescu, cu senatorul PNL, Daniel Fenechiu și cu deputatul USR, Claudiu Năsui, în cadrul emisiunii X-Press, de pe postul B1 TV.


 Dragnea, Grindeanu, Tudose sau nici ei nu mai ştiu câţi sunt… | OPINIE

Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier de către Liviu Dragnea este inexplicabilă. Din multe puncte de vedere. M-aş opri asupra unui aspect pe care-l consider important: relaţia cu serviciile secrete.


Mihai Tudose, evaziune fiscală în cazul doctoratului plagiat. Premierul propus de PSD a făcut 11 cursuri în 10 ani, în timp ce era deputat | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Juriștii susțin că trocul în urma căruia Mihai Tudose și-a cumpărat un sfert din lucrarea de doctorat i-ar putea cauza probleme penale.


 Ministru cu zero realizări, propus în fruntea noului Guvern. Semnele de întrebare din biografia lui Mihai Tudose: competența, relația cu serviciile secrete și acuzațiile de plagiat

Mihai Tudose, sprijinit de PSD pentru postul de premier, a fost ministrul Economiei în guvernul Grindeanu, având zero realizari, potrivit raportului de evaluare al PSD. Până și locotenenții lui Dragnea s-au abținut la vot.


 EVZ: Directorul de cabinet al fostului ministrul al Economiei, Mihai Tudose, ar fi lucrat în Sistemul de Apărare și Siguranță Națională. Soția sa ar preda la SRI. FOTO

Ștefan Valeriu Ivan, director de cabinet al lui Mihai Tudose, în perioada în care a fost ministru al Economiei, ar fi lucrat, între 1993 și 2006, ca „funcționar cu statut special” în Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă