Traian Băsescu: UDMR nu trebuie să intervină în disputa internă a PSD

de Mihai Diac , 17 iunie 2017 - stire actualizata la ora 17:59, 17 iunie 2017
Traian Băsescu

Liderul PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat, sâmbătă, reprezentanților UDMR să nu intervină "în disputa internă" a PSD, arătând că "amestecul oricărui partid parlamentar în această afacere nu va face decât să afecteze, în continuare, calitatea guvernării".

"Din declarația domnului Kelemen Hunor, președintele UDMR, am înțeles că UDMR urmează să analizeze cum se va poziționa la moțiune. Fac un apel la UDMR să înțeleagă că suntem în fața unei răfuieli în interiorul PSD. Amestecul oricărui partid parlamentar în această afacere, între clanurile din interiorul PSD, nu va face decât să afecteze, în continuare, calitatea guvernării. De aceea, cred că UDMR nu ar trebui să intervină în această dispută internă. Este corect ca răfuiala dintre clanurile din PSD să fie tranșată strict în interiorul PSD, chiar dacă acest lucru se va petrece sub cupola Parlamentului. Până la urmă, UDMR își poate negocia eventualele interese cu câștigătorul, care oricum va avea nevoie de o alianță cu UDMR", a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat duminică, la finalul ședinței Consiliului Permanent al Uniunii, că a primit mandat de la colegii săi pentru a discuta cu toți cei care doresc situația politică creată.

''Începând de luni vom discuta cu reprezentanții guvernului, cu reprezentanții coaliției de guvernare PSD-ALDE și cu oricine dorește să avem discuții pe această situație creată. Nu vrem și nu putem să decidem în ceea ce privește conflictele dintr-un alt partid. Nu vrem să intervenim și nu vrem să arbitrăm conflictele lor interne, dar nici nu putem accepta că o decizie a Coaliției de guvernământ nu poate fi pusă în aplicare. De aceea ar fi bine să găsească ei o soluție, înainte de a căuta soluții în afara Coaliției de guvernare'', a afirmat Kelemen Hunor.

Referindu-se la moțiunea de cenzură pe care PSD o pregătește împotriva Guvernului Grindeanu, liderii UDMR au stabilit ca decizia finală să fie luată abia peste câteva zile, cel mai probabil miercuri, înainte de vot.

''Noi vom lua o decizie legată de moțiunea de cenzură nu azi, nu mâine, nu poimâine. Vom lua o decizie probabil miercuri, înainte de vot, la ședința comună a grupurilor reunite. '', a mai spus liderul UDMR.

Comentarii

 • Rusu

  17 iunie 2017 19:23

  Tovarasul Traian Baxescu a devenit presedinte al UDMR, asi imagineaza el dupa o sticla de palinca.

  raspunde comentariului
  • Deci esti rus...

   18 iunie 2017 20:42

   Nu mai juca teatru! Ceea ce spune Basescu este ca nu UDMR trebuie sa decida finalul conflictului pesedist! Mai ales ca se lasa cu targuiala, care da mai mult! Celelalte partide de opozitie au decis sa nu participe la vot! Asa ar trebui sa faca si UDMR, daca vrea sa mai aiba o umbra de respect din partea cetatenilor tarii! Dar se pare ca nu ii intereseaza respectul, ci oferta!

   raspunde comentariului
 • Foarte corect ceea ce scrie Basescu

  17 iunie 2017 19:02

  Celelalte partide nu trebuie sa se amestece in conflictul din PSD! Cel mai corect este ca celelalte partide cu reprezentanti in parlament sa nu participe la prezentarea motiunii de cenzura si nici la vot! Sa crape buba pesedista in interiorul pesedimii. Este incorect sa se obtina avantaje din aceasta situatie.

  raspunde comentariului
 • Istvan

  17 iunie 2017 18:42

  Secuiul Traian Basescu dicteaza politica UDMR? ar fi de rasul curcilor.

  raspunde comentariului
  • Nu dicteaza!

   17 iunie 2017 18:49

   Le atrage atentia ca este imoral sa se amestece in scandal! Adica e imoral sa se targuiasca si cu unul si cu celalalt, sa vada care da mai mult! De rasul curcilor este aceasta targuiala, domnule!

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design