13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Pe Năstase şi pe Geoană i-am bătut de i-am snopit...

Traian Băsescu: Pe Năstase şi pe Geoană i-am bătut de i-am snopit în ungurime și asta fără UDMR

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a replicat liderului UDMR, Kelemen Hunor, că i-a „bătut de i-a snopit, în ungurime, pe Adrian Năstase şi pe Mircea Geoană”, însă nu cu ajutorul UDMR, despre care a afirmat că încearcă cu tenacitate să maghiarizeze Ardealul, potrivit Mediafax.

„Aş avea un răspuns şi pentru domnul Kelemen Hunor. Nu am nimic cu minoritatea maghiară şi nici măcar cu UDMR pe care o respect pentru tenacitatea cu care încearcă să îşi atingă obiectivele de maghiarizare a Ardealului. (…) Este adevărat. Şi pe Adrian Năstase şi pe Mircea Geoană i-am bătut de i-am snopit în ungurime, dar nu datorită UDMR, ci datorită faptului că am umblat mult în ungurime, că am vorbit cu mulţi oameni şi poate am făcut pentru unguri cel puţin în ceea ce priveşte infrastructura mult mai mult decât UDMR”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că nu a „cerşit” voturile ungurilor, reamintind că în 2004 UDMR l-a susţinut pe Adrian Năstase, iar în 2008 pe Mircea Geoană.

„I-aş aminti lui Kelemen Hunor care vorbea ceva despre cerşit voturi că la ei, la Tuşnad, cu Victor Orban de faţă, când discutau despre autonomia Ţinutului Secuiesc, le-am spus: la Odorheiul Secuiesc, tot atâta autonomie câtă la Caracal. (…) Pentru că domnul Kelemen Hunor are impresia că am cerşit vreodată voturile ungurilor vreau să îi aduc aminte următorul lucru: primul şi cel mai important că eu i-am tratat pe minoritariii maghiari ca cetăţeni români loiali statului român. De aceea mi-am şi petrecut foarte mult timp în cele două mandate în Covasna şi Harghita”, a spus Băsescu.

Băsescu a susţinut că, în anul 2009, Emil Boc a preferat ca Guvernul să cadă prin moţiune de cenzură, refuzând să adopte proiectul privind autonomia culturală, aflat pe masa Executivului încă din anul 2005.

„Nu o să uit niciodată zilele în care copiii români erau scoşi din şcoli pentru că Adrian Năstase le făcuse concesia să separe copiii români de copiii maghiari şi în timpul mandatului lui Năstase erau scoşi copiii români din şcoli”, a adăugat Băsescu.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a precizat, marţi, referindu-se la declaraţiile fostului şef al statului, Traian Băsescu, că acesta este un „om iresponsabil”, că a "cerşit" de două ori voturile maghiarilor şi ale secuilor şi că a "distrus" timp de 10 ani România.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă