11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Dacă PNL nu va propune o variantă de premier, o...

Traian Băsescu: Dacă PNL nu va propune o variantă de premier, o va face PMP

Partidul Mișcarea Populară (PMP) va prezenta președintelui Klaus Iohannis o nominalizare de premier, luni, la consultări, în cazul în care Partidul Național Liberal (PNL) nu o va face, a declarat, duminică seara, președintele formațiunii, senatorul Traian Băsescu.

În opinia sa, PNL, în calitate de al doilea partid politic parlamentar, are obligația să îi prezinte președintelui Iohannis o variantă alternativă de premier.


 

Sper că şi PNL va face o nominalizare. Dacă PNL va avea laşitatea de a nu propune un premier, va face PMP o propunere de candidat pentru funcţia de prim-ministru. Dacă Opoziţia nu propune un candidat, ceea ce nu se va întâmpla, o vom face noi. O vom face noi, chiar dacă va părea lipsită de substanţă, dar o vom face măcar pentru respectarea principiului”, a declarant preşedintele PMP, Traian Băsescu, duminică seara, la România TV.

 

Totodată, fostul președinte al României a precizat că, în cursul dimineții de luni, liderul PNL, Ludovic Orban va avea o discuție cu un reprezentant al PMP, în contextul consultărilor de la Cotroceni pentru nominalizarea unui premier.



 

Întrebat ce mandat va avea reprezentantul PMP la discuțiile cu liberalii, fostul șef de stat a răspuns: „Să vadă ce vrea PNL. PNL va propune premier. Dacă PNL nu o face, o va face PMP. Dacă va avea un candidat vă asigur că PMP îl va susține, dar dacă nu va avea, PMP va face propunere", a mai spus el.

Totodată, Traian Băsescu a calificat partidul condus de Liviu Dragnea, ca fiind „inapt pentru guvernare".

„Dragnea nu ar desemna pe cineva care ar asculta la altă poartă decât la cea de la Kiseleff (…) Nu cred că Dragnea ar vrea un premier independent. Vrea să continue să aibă guvernul ca o anexă", a susținut Traian Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis i-a anunțat, joi, printr-o scrisoare, pe liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, că, luni, sunt invitați la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, potrivit presidency.ro. 



Luni, 26 iunie 2017: 

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

• Ora 16:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 17:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

• Ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

• Ora 18:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 18:30 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.


Citește și: Klaus Iohannis poate să ne scape de PSD. Curaj, domnule preşedinte! | OPINIE

O guvernare care să adune PNL, PMP, UDMR şi USR ar fi fragilă, dificil de coagulat şi de menţinut, dar cu siguranţă mai bună decât un nou Executiv umplut cu slugile lui Dragnea, foarte probabil mai obediente şi mai agresive decât cele din cabinetul Grindeanu. Nimic nu este mai rău decât această perspectivă!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, principalele elemente din portretul – robot al candidatului la funcția de premier.

„Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă poate convinge că poate conduce un Guvern și care să aibă o majoritate parlamentară. Voi avea discuții luni cu toate partidele, bănuiesc că până la ora asta ați văzut deja programul consultărilor cu partidele, după care o să fac o evaluare proprie și o să mă întâlnesc și cu dumneavoastră și să voi anunța. Vreau să cunosc toate opiniile, după care voi trece la desemnarea unui premier”, a precizat președintele Klaus Iohannis. 

 Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat „pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă".

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă