8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu, atac dur la adresa șefului PSD: Ţeparul de Teleorman, Liviu...

Traian Băsescu, atac dur la adresa șefului PSD: Ţeparul de Teleorman, Liviu Dragnea, a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului și a plecat în concediu. I-a delegat atribuțiile lacheului Iordache

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, l-a criticat dur pe șeful PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a calificat drept „țepar de Teleorman”, din cauză că a convocat sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care o va prezida fostul ministru al Justiției și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, după ce Dragnea i-a delegat atribuțiile.

 „Ţeparul de Telorman, Liviu Dragnea, a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului pentru mâine, la ora 15. Sesiunea extraordinară va prilejui guvernului Tudose ocazia unor ordonanţe de urgenţă care vor face pulbere tot programul de guvernare cu care Dragnea a înşelat un popor întreg în campanie. Un program pe care incompetentul Vâlcov i l-a servit, iar <<păcăliciul>> de Teleorman l-a înghiţit fără să înţeleagă aberaţiile din acest program. Dar drama mare nu este că Dragnea, în incompetenţa lui, a crezut într-un program fantezist. Marea problemă este că trei milioane de români, votanţi ai PSD, în propria lor naivitate, iar pentru unii sărăcie, l-au crezut”, a scris Traian Băsescu, luni seara, pe pagina sa de Facebook.



Fostul șef al statului i-a mai reproșat liderului social-democraților că nu a avut curajul să prezideze lucrările Camerei în această sesiune extraordinară.

„Pentru ca laşitatea acestui ţepar ordinar, care este Liviu Dragnea, să fie pe deplin ilustrată, ţeparul de Teleorman a convocat sesiune extraordinară şi a intrat în concediu, delegând atribuţiunile vicepreşedintelui (lacheului) Iordache. În continuare, noapte bună şi somn uşor, votanţi ai PSD-ului!”, a conchis el.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august, când Parlamentul se va afla în sesiune extraordinară. Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare, ele depinzând de depunerea lor în Parlament.

Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii.

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, şi o OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă