8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechSurse: Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului Grindeanu şi i-ar fi spus...

Surse: Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului Grindeanu şi i-ar fi spus că îi va retrage sprijinul politic

UPDATE 12,00: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a respins, marți, ideea că actuala coaliție de guvernare ar dori demiterea Guvernului Grindeanu.

"Ați văzut vreodată o coaliție de guvernare care să depună moțiune de cenzură contra propriului Guvern?", s-a întrebat, retoric, Hunor Kelemen.

Pe de altă parte, el a evitat să comenteze ideea că ar fi pregătit un viitor premier din rândurile UDMR.

"Nu discut speculații ci doar fapte", a precizat Kelemen Hunor.


Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa, informează surse citate de News.ro.

Liviu Dragnea ar fi ameninţat că îi retrage sprijinul politic lui Grindeanu, fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare.

Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate, pentru News.ro.

De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (…) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...
Ultima oră
Pe aceeași temă