22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechSorin Grindeanu explică de ce a contestat la CCR moțiunea de cenzură:...

Sorin Grindeanu explică de ce a contestat la CCR moțiunea de cenzură: Poate vrea Dragnea să întrebe dacă, în Brazilia, votul secret e la vedere

Fostul premier Sorin Grindeanu a explicat, pe rețeaua de socializare Facebook, de ce a contestat la Curtea Constituțională votul de la moțiunea de cenzură, prin care PSD și-a demis propriul Guvern. 

El l-a acuzat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, că nu ar fi trebuit să îl preocupe ” statul pe scări la moțiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor” și că este ”inadmisibil” să ”îți ameninți propriii parlamentari”. 



”Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca președinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moțiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor. Să îți ameninți propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituțional, este secret – toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple. Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul secret e la vedere”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook. 

Declaraţia fostului premier vine după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că Birourile permanente reunite au fost convocate pentru a da un punct de vedere Curții Constituționale, privind sesizarea depusă de fostul premier Sorin Grindeanu, el opinând că votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu.

„Eu cred că, până la urmă, votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu. S-a votat când secret, când la vedere în Parlament. Cred că important este votul. Cred că un om care are personalitate – şi au fost oameni cu mare personalitate – au votat invers, tot la vedere. (…) Eu nu am pregătirea constituţională a domnului Sorin Grindeanu, drept pentru care am rugat specialiştii în Constituţie şi în drept din Parlament şi ei vor face materialul către CCR”, a spus Dragnea.

Guvernul Grindeanu a fost demis, prin moțiune de cenzură, după ce Sorin Grindeanu a refuzat să-și dea demisia din funcția de prim-ministru. El l-a acuzat pe Liviu Dragnea că vrea să controleze Guvernul, în vreme ce șeful PSD i-a imputat că nu a respectat programul de guvernare. 

Sorin Grindeanu a sesizat CCR în 29 iunie, iar Curtea urmează să se pronunțe în această cauză în 12 iulie. 



Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă