8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechSorin Grindeanu, înlocuit de la conducerea PSD Timiș cu Petru Andea. Timp...

Sorin Grindeanu, înlocuit de la conducerea PSD Timiș cu Petru Andea. Timp de opt ani, el a fost șeful Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti. Reacția fostului premier: Nu accept ca partidul să fie condus din Arad. Mergem înainte

Fostul premier Sorin Grindeanu va fi înlocuit la șefia PSD Timiș cu Petru Andea, după ce la sediul organizației ar fi ajuns documentul de excludere a lui Grindeanu din PSD. În perioada 1975 -1983, Andea a fost preşedintele Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timişoara, iar în prezent este secretar de stat în Ministerul Educației, informează Mediafax.

Secretarul de stat Petru Andea a declarat, joi, pentru Mediafax, că a fost chemat de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, pentru a-i comunica faptul că va coordona activitatea organizaţiei Timiş.

„Aşa mi s-a comunicat de către secretarul general al PSD, domnul Neacşu (Marian Neacşu – n.r.). Nu am avut nicio altă discuţie înainte cu domnul Dragnea. M-a chemat domnul Neacşu şi mi-a spus că asta a hotărât conducerea PSD. Am zis mulţumesc frumos. Sunt încă la Bucureşti, la minister. Nu singur, ci cu domnul Căprar (Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad). Mâine o să trec pe la filială să văd dacă a ajuns şi hârtia cu excluderea lui Sorin Grindeanu. Am înţeles că de luni a fost trimisă. O luăm încet, încet. cu binişorul. Eu sunt vicepreşedinte al filialei”, a spus Petru Andea.

El a mai precizat că a convenit cu conducerea PSD să preia conducerea organizaţiei Timiş de la 1 august, întrucât sâmbătă va pleca în concediu.

Petru Andea este secretar de stat la Ministerul Învăţământului, numriea fiind realizată de Sorin Grindeanu, în perioada în care era premier. El a rămas în funcţie şi în actualul guvern, condus de Mihai Tudose.

Petru Andea are 68 de ani şi a fost, în perioada 1975 -1983, preşedintele Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timişoara. În 1995 s-a înscris în Partidul Socialist, care a fuzionat în 2000 cu PSDR, iar în 2001 cu PDSR, formând PSD.

Reacția lui Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a reacționat, pe Facebook, precizând că decizia actulei conduceri nu îl va determina să accepte numirea.

„În 2016, pentru prima oară, organizaţia care în 2014 mi-a acordat un vot de încredere, PSD Timiş, a câştigat alegerile! Este un rezultat care nu poate fi contestat de niciunul dintre membrii care au decis excluderea mea din partid şi, cel mai important, este un rezultat care a arătat modul în care PSD Timiş a reuşit să se apropie de oameni prin implicare şi respect. PSD a decis astăzi să pună în fruntea Organizaţiei Timiş a Partidului Social Democrat o conducere bicefală. Nicio decizie, însă, luată de actuala conducere nu mă va determina să accept, ca membru de 21 de ani, că partidul trebuie să fie condus din Arad, una dintre cele mai slabe organizaţii PSD din ţară, lucru confirmat de rezultatele obţinute. Mergem înainte!”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Victor Ponta a scris pe Facebook că „Liviu Dragnea merge mai departe neabătut”.

„Păcat însă de PSD”, a mai scris Ponta.

În 13 iulie, Mediafax scria că fostul premier Sorin Grindeanu este în continuare preşedinte al PSD Timiş, din cauză că reprezentanții filialei nu primiseră decizia de excludere din partid.

Purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu, a declarat că Sorin Grindeanu este considerat în continuare preşedinte al filialei judeţen, întrucât decizia de excludere a fostului premier, luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD, în luna iunie, nu a ajuns la organizaţia din care Sorin Grindeanu face parte.

„Până în acest moment, nu am primit la organizaţia Timiş şi nici la organizaţia 139, din care face parte Sorin Grindeanu, acea decizie a Comitetului Executiv Naţional al PSD, de excludere. Din punctul nostru de vedere, Sorin Grindeanu este în continuare preşedinte al PSD Timiş. O declaraţie dată la televizor nu ţine loc de document oficial”, a afirmat Lucian Ursuleţu.

Sorin Grindeanu este membru al PSD timp de 21 de ani şi ocupă funcţia de preşedinte PSD Timiş

Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...
Ultima oră
Pe aceeași temă