13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Sorin Grindeanu: Il indemn pe viitorul premier sa schimbe echipa de...

VIDEO. Sorin Grindeanu: Il indemn pe viitorul premier sa schimbe echipa de la ANAF. Ce răspunde președintele ANAF

UPDATE 22,50: Printr-un comunicat de presă, conducerea ANAF i-a răspuns, miercuri seară, premierului interimar, Sorin Grindeanu, care l-a sfătuit pe Mihai Tudose, premierul desemnat, să schimbe întreaga echipă de la ANAF.

“În trimestrul II 2017 se estimează un plus al încasărilor de 3,83 miliarde lei faţă de trimestrul II 2016 (108,1%) şi realizarea în proporţie de 100 % a programului trimestrial de încasări, respectiv o depăşire a acestuia cu 0,3 miliarde lei, ceea ce dovedeşte o evoluţie pozitivă a activităţilor generale de colectare a veniturilor bugetare realizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în condiţiile în care se estimează în primele 6 luni ale anului 2017 o creştere a totalului încasărilor bugetare faţă de perioada similară a anului 2016 cu 4,47 miliarde lei, atingând nivelul de 104,6%", subliniază ANAF.

"Precizăm că înca din data de 6 martie a.c. domnul Bogdan – Nicolae Stan, preşedintele ANAF, i-a adus la cunoştinţă domnului Sorin Grindeanu faptul că, pentru realizarea obiectivelor propuse si asumate de către ANAF, o condiţie absolut necesară este asigurarea unui buget care să permită menţinerea în sistem a personalului de specialitate şi ocuparea posturilor vacante de cca 3.000 la acea dată, din totalul de 28.000 prevăzute în statele de funcţii ale instituţiei", informează comunicatul ANAF.


Sorin Grindeanu l-a sfătuit pe premierul desemnat Mihai Tudose să schimbe echipa de conducere a ANAF-ului, întrebându-se, într-o şedinţă de bilanţ la Palatul Victoria, la final de mandat, cum este posibil ca încasările din impozitul pe profit să scadă, în condiţiile în care România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, informează HotNews.

Acesta a notat şi că încasările la accize au scăzut cu peste 4%, deşi consumul de produse accizabile a crescut cu peste 6 %. Grindeanu a precizat că a adresat aceste întrebări conducerii ANAF în urmă cu două săptămâni.

"Îl îndemn pe viitorul premier să se uite foarte atent la aceste lucruri" şi "să schimbe echipa de la ANAF dacă vrea să îmbunătăţească" lucrurile, a mai spus Sorin Grindeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă