13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechSiegfried Mureșan a lansat un apel la transparență. Ce critici îi aduce...

Siegfried Mureșan a lansat un apel la transparență. Ce critici îi aduce lui Raed Arafat

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (MP) i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să informeze transparent opinia publică în legătură cu starea reală a pacienților, răniți în incendiul din Colectiv, și a capacităților de acțiune ale autorităților române în ceea ce privește asigurarea celui mai bun tratament pentru victimele incendiului. 

De asemenea, Mureșan i-a mai cerut secretarului de stat să explice de ce autoritățile române au cerut ajutor din partea Comisiei Europene după șase zile de la tragedie. 

”Vă solicit totodată să argumentaţi decizia sau, mai degrabă, indecizia de a adresa Comisiei Europene până în data de 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România. Consider că această cerere a fost făcută cu întârziere şi că s-ar fi impus în acest caz încă din prima zi fiindcă orice asistenţă suplimentară ar fi fost binevenită”, a subliniat Mureșan. 

Totodată, europarlamentarul i-a cerut lui Raed Arafat că prezinte public planul de acțiune al grupului de intervenție care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii pacienților din România. 

”Aşadar, pe fondul unei acţiuni întârziate şi a unei comunicări deficitare şi netransparente privind acţiunile dumneavoastră de până acum, vă solicit să informaţi zilnic asupra stării răniţilor şi să prezentaţi public planul concret de acţiuni al grupului de intervenţie care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii răniţilor internaţi în spitalele din România. Furnizarea celui mai bun tratament pentru victime trebuie să fie prioritară pentru dumneavoastră şi de aceea vă solicit, domnule secretar de stat, să vă exercitaţi atribuţiile cu maximă responsabilitate şi să asiguraţi cu celeritate tratamentul adecvat în cazul persoanelor rănite”, a conchis europarlamentarul. 

În urma incendiului din clubul Colectiv au murit 48 de persoane. Ultima victimă a decedat, marți dimineață, într-un spital din Marea Britanie. 

 

Cele mai citite

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă