Senatul a acceptat două proiecte importante pentru UDMR, cu o zi înainte ca UDMR să voteze Guvernul Tudose

de Mihai Diac , 28 iunie 2017 - stire actualizata la ora 18:46, 28 iunie 2017
Kelemen Hunor

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, două proiecte privind Legea educaţiei, care conțin elemente revendicate insistent de către UDMR, informează HotNews.

Votul din Senat, care a aprobat cererile UDMR, a avut loc cu doar o zi înainte ca partidele parlamentare să voteze, în plenul Parlamentului, componența guvernului propus de PSD și ALDE.

Principala prevedere cerută de UDMR și aprobată miercuri de Senat este că examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat să fie diferenţiate, cu subiecte pe baza programei din manualele în limbile minorităţilor.

Cele două proiecte au primit, miercuri dimineață, avize din partea Comisiei de învăţământ şi apoi au intrat suplimentar pe ordinea de zi a plenului.

Miercuri, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au avut o întâlnire cu conducerea UDMR, după ce şi-au stabilit membrii Guvernului, pentru a-i convinge să voteze în favoarea noului cabinet.

La rândul lui, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a salutat votul din Senat pe aceste proiecte legislative.

Comentarii

 • vasile

  29 iunie 2017 13:45

  Diferenta dintre udmr si partidele "romanesti- unii sustin si ajuta maghiarimea si respecta promisiunile din campaniile electorale, ceilalti isi rezolva problemele lor si nu au habar ce au promis electoratului.

  raspunde comentariului
 • Dan T

  29 iunie 2017 6:30

  Bravo udmr !Cu pasi mici, cu rabdare, isi atinge obiectivele ! Chiar daca nu e, fizic, la guvernare.Ramane de rezolvat, echilibrat si aceasta problema a minoritatilor de catre platforma Ciolos.

  raspunde comentariului
 • Iulika

  28 iunie 2017 22:54

  Nu psd o vinde, ci romanii care isi vand votul! Mai sint si romanii care nu voteaza si nu ii intereseaza cu alte cuvinte de tara lor, astfel li se permite ungurilor sa ajunga mai mereu la guvernare si sa obtina ce legi vor. Nu acelasi lucru se intampla cu romanii aflati in afara granitelor, sa fie privilegiati si sa le fie aparate drepturile.

  raspunde comentariului
 • Pojoni

  28 iunie 2017 22:02

  Asa vinde PSD Romania bucata cu bucata. La inchisoare cu Dragnea.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design