13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechȘeful USR, Nicușor Dan: Membrii Uniunii vor ca fostul premier Cioloș să...

Șeful USR, Nicușor Dan: Membrii Uniunii vor ca fostul premier Cioloș să intre în partid

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, marți, într-un interviu pentru Adevărul, că sunt mulți membri ai Uniunii care îl vor pe fostul premier Dacian Cioloș în partid.

„Încă au loc discuţii despre o posibilă intrare în USR, care au început acum cam 2-3 săptămâni. Acum suntem într-o formă de tatonare şi vrem să vedem care sunt interesele noastre. Vrem să vedem care este viziune politică a domnului Cioloş: fie consolidarea USR împreună, fie câştigarea alegerilor din 2019 cu unificarea dreptei”, a spus liderul USR.

Șeful USR a mai menționat că sunt dezbateri cu privire la unificarea dreptei, printr-o fuziune USR-PNL, însă exclude această opțiune.

„Opinia în USR este unanimă: PNL şi USR să meargă fiecare pe drumul lui. Încercăm să ne dăm seama care este şi viziunea lui Dacian Cioloş despre aceste scenarii despre viitor.

Dacă este pentru consolidarea USR, prin asta însemnând o extindere organică, cu grijă pentru selecţia membrilor, chiar cu riscul ca Uniunea să nu crească suficient de repede, sau o creştere rapidă pentru câştigarea alegerilor din 2019 şi 2020, cu tot ceea ce poate presupune aceasta, unificarea dreptei, să luăm primari. Acestea sunt opţiunile şi cred că avem nevoie de o clarificare. Discuţiile noastre cu Dacian Cioloş vor continua şi vă vom ţine la curent cu rezultatul lor”, a subliniat Nicușor Dan.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă