21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechȘeful de campanie al PNL: Alina Gorghiu rămâne președinte unic al partidului...

Șeful de campanie al PNL: Alina Gorghiu rămâne președinte unic al partidului până în primăvară

Alina Gorghiu va rămâne președintele unic al Partidului Național Liberal până după alegerile parlamentare din 11 decembrie, așa cum s-a decis în sedințele de sâmbătă ale formațiunii, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, primarul Aradului, liberalul Gheorghe Falcă, desemnat să conducă campania parlamentară a Partidului Național Liberal, după demisia lui Vasile Blaga.

Potrivit noului șef de campanie al PNL, în ședința președinților din fostul PDL și cea a Biroului Permanent Național al PNL, s-a decis ca Alina Gorghiu să rămână unic președinte al formațiunii politice până în primăvară.

„Lucrurile acestea le-am decis sămbătă. După alegeri, se va intra într-o convenție, în primăvară. În politică pot fi zece lucruri care te recomandă, iar în acest moment, doamna Gorghiu este poziționată în acel domeniu. Pot numi foarte multe calități. Este o femeie care reușește să facă diferențe între ceea ce înseamnă prezentarea valorilor noastre, o doamnă echilibrată, iar în profesia ei de jurist ne-a demonstrat că este o doamnă care stăpânește această zonă, fiind chiar în comisia juridică”, a precizat Gheorghe Falcă. 


CITEȘTE ȘI: Mișcări la vârful Partidului Național Liberal. Foștii pedeliști s-au predat în fața tăvălugului liberal. Iohannis a câștigat șefia PNL pentru Cioloș


În ceea ce privește finanțarea campaniei electorale, Gheorghe Falcă a precizat că singurii bani care vor intra în PNL vor fi cele 60 de salarii minime, pe care candidații le vor plăti în avans. 

„S-a schimbat legea și există finanțare din partea statului, ceea ce este un lucru extraordinar. De aceea nu trebuie să existe nicio cotizație din partea vreunui deputat sau senator, decât să-și plătească în avans, așa cum spune în lege, 60 de salarii minime pe economie. Asta înseamnă egalitate pentru toți competitorii”, a mai spus el. 

Todată, Falcă a vorbit și despre o eventuală negociere cu PSD, pentru ca premierul Dacian Cioloș să fie propus președintelui Klaus Iohannis pentru șefia Executivului. Astfel, el a declarat că un astfel de scenariu este exclus.

„De obicei nu sunt radical, dar acum cuvântul potrivit este <<exclus>>. Vom merge în fața președintelui cu un candidat pentru funcția de prim-ministru, președintele are atribuția de a mandata un premier care să creeze o majoritate. Este exclus să formăm o guvernare cu PSD. Eu nu cred că după ultimii doi ani din guvernarea Ponta ne putem întoarce la un parteneriat cu PSD”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Vasle Blaga a anunțat, miercuri, că demisionează din funcția de co-președinte al PNL și de șef de campanie electorală, după ce a fost oficial informat că e sub control judiciar.

Vasile Blaga este inculpat și pus sub control judiciar pe motiv că, între 2009-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi făcut trafic de influență pentru numirea în funcții a unor persoane care să atribuie contracte din bani publici unor firme dispuse să dea o parte din bani partidului.  Prin acest mod Blaga ar fi adunat suma totală de 700.000 de euro pentru partid, susțin procurorii DNA Ploiești.


CITEȘTE ȘI: Cum resetează demisia lui Vasile Blaga întreaga strategie PNL pentru alegeri. Fostul președinte liberal era cel mai mare adversar al ideii ca Dacian Cioloș să fie susținut pentru un nou mandat de prim-ministru


Senatorul Vasile Blaga l-a anunțat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar, la alegerile din 11 decembrie. Într-un comunicat de presă, PNL precizează că decizia lui Vasile Blaga de a renunța la funcția de co-președinte PNL „demonstrează că a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de formațiunea politică”.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă