21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechSecretarul general al PSD, despre banii parlamentarilor: Aş opta pentru îngheţarea sumelor...

Secretarul general al PSD, despre banii parlamentarilor: Aş opta pentru îngheţarea sumelor forfetare, de cazare, inclusiv a pensiilor speciale

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, luni, că el ar opta pentru îngheţarea sumelor forfetare, a sumelor care privesc cazarea parlamentarilor precum și a pensiilor speciale, informează Mediafax.

„Cu titlu personal, eu aş opta – dar acum o să spuneţi că sunt subiectiv pentru faptul că nu mai sunt parlamentar – dar aş opta pentru îngheţarea sumelor forfetare sau sumelor pentru cazare şi înclin să cred că şi colegii mei (parlamentari PSD, n.r.) vor duce acest demers la final. Este nevoie de modificarea Legii 96 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a putea să formalizăm un astfel de demers”, a spus Neacşu.

Întrebat dacă se referă inclusiv la îngheţarea pensiilor speciale, Neacşu a răspuns: „Iarăşi cu titlu personal, cred că inclusiv îngheţarea pensiilor speciale, pentru că a ţine nivelul salarizării în continuare – evident că o să ne ducă într-un deficit bugetar căruia nu putem să îi facem faţă”.

Neacşu a spus că vor fi asigurate, la rectificarea bugetară, toate sumele aflate în acest moment în plată, conform legii în vigoare, iar în toamnă, când va începe sesiunea parlamentară, se vor opera modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor care să implună această îngheţare.

„La rectificare vor fi asigurate toate sumele de bani necesare pentru a opera toate sumele care sunt în plată, toate drepturile salariale sau de pensii care sunt în plată în momentul acesta”, a spus Neacşu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă