9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechScandal în PSD: Oprişan i-a cerut demisia lui Zgonea

Scandal în PSD: Oprişan i-a cerut demisia lui Zgonea

UPDATE 19.43: Marian Oprişan a declarat că a cerut demisia lui Zgonea în mod simbolic şi a declarat că votul direct, exercitat de către cetăţeni, este fundamentul democraţiei. 

"A fost o chestiune simbolică ca să ne trezim şi să nu mergem cu măsuri heirupiste, am mai trecut prin această formulă a votului indirect şi a generat corupţie. Nu putem să venim în anul 2015 să spunem nu e bună democraţia", a spus social democratul.

Orpişan a dat ca exemplu ţările UE pentr a-şi susţine punctul de vedere. 

"Trebuie să mergem spre ţările civilizate din Uniunea Europeană. În toate ţările UE toate pârghile de putere au fost mutate către regiuni, departamente, municipii, comune. este logic că fie aşa. Problemele trebuie rezolvate acolo. De aceea lucrurile în Germania, Italia, Marea Britanie merg bine, pentru că pârghiile de putere au fost compartimentate", a spus Marian Oprişan.

De asemenea, vicepreşedintele PSD a mai spus că vor fi purtate discuţii pe această temă, luni, în Biroul permanent şi în Comitetul executiv.

——–

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan i-a cerut, miercuri, în BPN, demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca urmare a adoptării în Comisia de Cod electoral a votului indirect pentru preşedinţii de CJ, au precizat surse din PSD pentru Mediafax

Totodată, Oprişan i-acerut demisia lui Zgonea şi din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod electoral. Social-democratul susține că aceasta e cea mai mare jignire adusă cetățenilor pentru că li se ia dreptul de a-și vota președintții de consilii județene. În acest moment, Oprișan își exprimă nemulțumirea în fața lui Victor Ponta.

Sursele citate au arătat că Zgonea i-a spus lui Oprişan în şedinţă că îşi dă oricând demisia, că nu a greşit cu nimic, întrucât PSD are doar cinci voturi în Comisia de Cod electoral.

Membrii Comisiei de cod electoral au decis, luni, de principiu, ca președinții consiliilor județene să fie aleși, prin vot indirect, dintre membrii consiliilor și de către aceștia. De asemenea, s-a decis ca acesta să fie ales pe listă, ca și restul membrilor Consiliului Judeţean.

Decizia a fost luată cu 14 voturi "pentru" și o abținere.

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, întrebat în legătură cu nemulţumirile social-democraţilor privind decizia din comisia de cod electoral ca preşedinţii de CJ să fie aleşi prin vot indirect, că aceasta e propunerea care a întrunit majoritatea, adăugând că ”trebuie să ne supunem votului”.

Premierul a confirmat faptul că există probleme între cei doi social-democraţi.

"Există poziţii divergente între Oprişan şi Zgonea.", a spus Ponta. 

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă