16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechRenate Weber, despre excluderea din PNL: Apartenenţa mea la ALDE este firească

Renate Weber, despre excluderea din PNL: Apartenenţa mea la ALDE este firească

Europarlamentara Renate Weber a scris pe Facebook că excluderea ei din PNL nu este un moment uşor, dar consideră în continuare că apartenenţa ei la ALDE este firească având în vedere valorile acestui grup. 

“Astăzi am fost exclusă din PNL. Nu este un moment ușor. PNL este partidul în care am evoluat ca om politic și, indiferent de decizia celor care acum sunt foștii mei colegi, voi continua să cred în doctrina liberală și voi sprijini întotdeauna inițiativele PNL atunci când vor concorda cu valorile și principiile care mă călăuzesc. La fel cum voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii. În ceea ce privește decizia apartenenței mele la grupul ALDE, aceasta este firească, atât pentru că valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat întotdeauna și voi continua să lupt, cu fiecare luare de poziție și vot, dar și pentru că mulți din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au făcut-o și pentru că am promis că vom continua alături de liberalii și democrații din Parlamentul European. Iar acest lucru îl știu din sutele de mesaje primite!”, afirmă Weber.

Weber a adăugat că este recunoscătoare PNL că a crezut în ea toți acești ani, însă consideră că datoria ei principală este față de cei care au ales-o să îi reprezinte și le promite că va face tot ce îi stă în putință, la fel ca și până acum, să nu ii dezamăgească.

Citeşte şi: Norica Nicolai și Renate Weber, EXCLUSE din PNL

Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, să propună excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai și Renate Weber, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzând să adere la grupul PPE.

Europarlamentarele Norica Nicolai şi Renate Weber au decis, în urma fuziunii dintre PNL şi PDL şi a trecerii liberalilor la familia popularilor europeni, să treacă la grupul ALDE din Parlamentul European.

Conducerea PNL le-a transmis celor două să revină în grupul PPE, la un moment dat existând şi un ultimatum în acest sens.

În urma deciziei europarlamentarelor de a rămâne afiliate la ALDE, conducerea vechiului PNL a stabilit că acestea nu respectă deciziile partidului şi a decis să propună forului de conducere al noului PNL excluderea lor din partid.

 

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă