14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechReacția lui Liviu Dragnea, după ce deputații au respins cererea de începere...

Reacția lui Liviu Dragnea, după ce deputații au respins cererea de începere a urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu: Niciun lider de partid nu se poate impune în fața senatorilor și deputaților. Ei au avut o cu totul altă abordare

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că aleșii „au avut o cu totul altă abordare” în ceea ce privește cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu.

„Eu am votat așa cum le-am cerut tuturor colegilor mei de-a lungul timpului, numai că, așa cum v-am spus, atâta timp cât avem această prevedere în Constituție vom avea voturi de genul ăsta. Observând numărul de voturi masiv este clar că au votat și de la alte partide. Niciun lider de partid nu se poate impune în fața senatorilor și deputaților. Ei au avut o cu totul altă abordare. Nu pot să îi forțez”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă votul afectează imaginea Parlamentului, Dragnea  a răspuns: „Nu știu, să vedem”.



Deputații au respins, marți, cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu, cu 88 voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă și două abțineri.



 

Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru că, în perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi încălcat dispoziţiile privind achiziţiile publice, ar fi iniţiat şi ar fi susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

Eugen Bejinariu mai este suspectat că ar fi iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Procurorii susțin că Bejinariu ar fi semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu ar fi fost justificată achiziţia din sursă unică.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la peste 66 milioane de dolari, sumă care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă