21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechReacția PSD, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că este mulțumit...

Reacția PSD, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că este mulțumit de activitatea DNA

Senatorul PSD Șerban Nicolae a reacționat, marți, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat că este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„Sunt surprins că spune că e mulțumit de activitatea DNA. Nu cred că nu îl informează nimeni despre achitările pe care le primește DNA. Încearcă să treacă discuția în zona ”am încredere în DNA”, în loc să se implice. Sunt surprins.”, a declarat Șerban Nicolae, la Antena 3.



Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), despre conflictul din interiorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce Laura Codruța Kovesi a cerut revocarea din funcție a doi procurori, ca urmare a presupuselor înregistrări cu ea.

„Am fost informat cu privire la aceste abordări media. Cred că este bine să se verifice. Se fac verificări și în interiorul DNA și la CSM. Am luat act că ministrul Justiției a cerut verificarea managementului. Eu sunt foarte mulțumit de activitatea instituțiilor și de conducerea lor. Am auzit prea multe așa-zise interceptări, ascultări, interpretări, ca să mai cred în ele. La finalul verificărilor, vom afla cu toții unde este adevărul”,  a spus președintele Iohannis.


 

„Sincer, nu cred că este afectată lupta anticorupție. Ea se desfășoară la viteza ei intrinsecă, normală. Aceste scandaluri nu sunt bune, ele zguduie încrederea cetățeanului în instituții și pun mari semne de întrebare partenerilor și aliaților noștri. Trebuie să știm foarte clar ce e adevărat și ce nu. Indiferent dacă este un scandal creat de media sau de politicienii corupți sau dacă a fost vorba de o scăpare, trebuie să vină clarificări de la instituții: Inspecția Judiciară, CSM, Ministerul Justiției”, a mai spus președintele.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf.


Citește și:  Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Nu s-au mai făcut evaluări la DNA de 10 ani. Auditul l-am solicitat înainte de schimbarea Guvernului. Ancheta își urmează cursul firesc. Inspecția Judiciară a declanșat procedura

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineața, la sediul instituției, că nu a mai fost făcută o evaluare a activității Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din anul 2007. În ceea ce privește presupusele înregistrări în care Laura Codruța Kovesi ar amenința procurorii, el a afirmat că „ar fi regretabil” dacă informațiile din spațiul public sunt adevărate.


La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.



În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă