Reacția lui Codrin Ștefănescu, după ce Administrația Prezidențială a precizat că nu se întrunesc condițiile pentru nominalizarea unui nou premier: Facem moțiune pentru un singur om? Constituția nu ne permite să îl luăm de guler, toată țara e blocată

de Roxana Petre , 15 iunie 2017 - stire actualizata la ora 11:41, 15 iunie 2017
Reacția lui Codrin Ștefănescu, după ce Administrația Prezidențială a precizat că nu se întrunesc condițiile pentru nominalizarea unui nou premier: Facem moțiune pentru un singur om? Constituția nu ne permite să îl luăm de guler, toată țara e blocată

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat, joi dimineața, la anunțul Administrației Prezidențiale potrivit căruia președintele Klaus Iohannis va nominaliza un nou premier doar dacă se vor întruni prevederile din Constituție.

„Avem un om care stă singur într-un Palat în care se dă ora exactă. E singur cucu în Palatul Victoria și nu știu ce așteaptă. Toată România așteaptă să plece de acolo. E o situație foarte penibilă să ajungem la situația de a depune moțiune de cenzură. Acolo nu mai e un guvern, e un singur om. Facem moțiune pentru un singur om? Constituția nu ne permite să îl luăm de guler, toată țara e blocată de un singur. Trebuie să găsim soluția legală să vedem ce facem. Iohannis așteaptă ca postul să fie vacant, iar apoi va merge coaliția la Cotroceni cu propunerea unui nou premier. Nu avem în Constituție, dacă el nu vrea să demisioneze, ne poate ține luni de zile așa.”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3. 

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea... Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Coaliția de guvernare PSD - ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.  Pe aceași temă: 


Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.

Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.

 

Comentarii

 • iON

  01 iulie 2017 16:34

  Nu conteaza calvitia totala ci totalul gol interior.Vezi ,baiete,ca nu mai incapi in fotoliu...

  raspunde comentariului
 • iON

  30 iunie 2017 20:42

  Codrine,cine sapa groapa altuia....Grindeanu a primit o lectie amara dar si noi toti am tras concluzia ca e jaleeee ! . VEI AVEA TIMP DE ANTICARIAT.

  raspunde comentariului
 • Popa Ghitsa Catanutsa

  20 iunie 2017 7:35

  Codrine, esti in eroare! Toata lumea asteapta nu sa plece Grindeanu, ci voi aia cu CEx-ul vostru condus de un "vizitiu" sa plecati, ca dupa alegeri v-ati umflat pana ati plesnit. Tot timpul v-a orbit castigarea alegerilor, dar nu stiti ce sa faceti mai departe. In loc de remanieri guvernamentale, v-ati "pus poalele in cap". Reformati-va rapid, altfel ve-ti pierde si alegerile si opozitia. Grindeanu este preferabil gastii CEx. Dezamagire totala din partea D-nei Firea, speram ca va deveni prezidentiala dar s-a transformat intr-o "Tsatsa Natsionala". Pe M-dam Shaideh, tineti-o in birou, este buna in functie, le are cu socotelile dar nu-i dati politica pe mana ca este naspa. Pe D-na de la Internte, lasati-o la Teleorman ca se descurca bine. Pe Dragnea, nu mai puneti baza, este depasit. Vreti PSD ca in Suedia? Studiati bine cum este acolo, ce fel trebuie sa fie cei din CEx si mai vedem.

  raspunde comentariului
 • Goe

  16 iunie 2017 22:04

  A aparut iarasi acest spelb cap de pewla bleaga!

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina PSD ALDE PARTIDE CE VOR RELATII STRANSE CU RUSIA

  15 iunie 2017 13:33

  BE.STIILE PSD ALDE VOR SCOATEREA ROMANIEI DIN NATO SI UE! RELATII CU RUSIA INSEAMNA O SLABIRE A RELATIILOR CU UE SI NATO. PSD ALDE SCOASE IN AFARA LEGII!

  raspunde comentariului
 • clencix

  15 iunie 2017 13:29

  O tara in care un astfel de personaj are audienta nu-si merita cetatenii civilizati, care ar trebui sa pretinda mai multi bani pentru serviciile de calitate oferite. Daca nu li se ofera pretul meritat, oamenii de calitate sa plece si sa-i lase pe alde codrinii stefanesti sa sufere in jegul propriu fara tratamernt de prostia lor maligna. Orice servicii oferite unor astfel de oameni nu aduc decat paguba natiunii romane, orice face el nu este decat sa-si bata joc de tara..

  raspunde comentariului
 • raul marius

  15 iunie 2017 13:23

  Un Dobitoc ca si acest codrin,exista doar Fiindca HAZNAUA psd-ista este DESCHISA ,in MOD SPECIAL pentru, INFRACTORI, GOLANI,*****,******,HOTI, si NEBUNI sau mai poetic ,SIFILITICI !!!

  raspunde comentariului
  • raul carpatin

   20 iunie 2017 7:47

   raul marius-----Erata Nu se zice "ca si acest codrin", este negramatical. Se zice "ca acest Codrin", sau "precum acest Codrin". In rest, esti rau tare, ca faci clabuci si nu mai poti sa-ti controlezi vocabularul.

   raspunde comentariului
  • raul carpatin

   20 iunie 2017 7:44

   raul marius-----Erata Nu se zice "ca si acest codrin", este negramatical. Se zice "ca acest Codrin", sau "precum acest Codrin". In rest, esti rau tare, ca faci clabuci si nu mai poti sa-ti controlezi vocabularul.

   raspunde comentariului
 • Andrei

  15 iunie 2017 12:36

  Codrine lume stie ca tu esti o ***** de ***** Ordinara pentru natiunea romana.

  raspunde comentariului
 • Caraghiosul asta!

  15 iunie 2017 11:47

  Se da ironic, fara sa-si vada nimicnicia! Ia mai scuteste-ne! Treci si scrie motiunea de cenzura! Sau o scrie expertul Valcov? O fi in cimitir, sa mai piteasca niste "agoniseli". Ajungeti in Guinness Book, sunteti minunea lumii!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design