6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechRaluca Turcan, despre evaluarea miniștrilor: Este de râsul curcilor. PSD își sapă...

Raluca Turcan, despre evaluarea miniștrilor: Este de râsul curcilor. PSD își sapă singur groapa. În momentul de față se sabotează din interior, iar la lopată este Liviu Dragnea

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, luni, la Parlament, că evaluarea activității Cabinetului Grindeanu, făcută de PSD, „este de râsul curcilor”.

„Această evaluare făcută în PSD de către PSD este de râsul curcilor. Este absolut hilar faptul că un Guvern cu o majoritate de peste 50% în Parlament spune că soarta i-a fost defavorabilă. Acest Guvern a avut tot ce a dorit la dispoziție, și-a pus miniștri așa cum au vrut ei, majoritatea parlamentară le-a făcut jocul așa cum au cerut. Faptul că astăzi caută niște țapi ispășitori pentru a-și mai obloji imaginea domnul Liviu Dragnea arată că de fapt întregul PSD este subordonat obsesiilor lui Liviu Dragnea. Nu mai există nicio reținere", a afirmat Raluca Turcan.


Citește și:  Victor Ponta: De ce a pierdut PSD alegerile? Atitudinea de siguranță absolută și suficientă a social-democraților, în fața unui candidat PNL muncitor și hotărât

Fostul premier Victor Ponta a analizat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, modul în care s-au desfășurat alegerile parțiale de duminică, la Târgu Jiu. Astfel, el a pus rezultatul pe seama atitudinii liderilor PSD.


În opinia sa, social-democrații „se sabotează din interior”.

„PSD își sapă singur groapa. În momentul de față se sabotează din interior, iar la lopată este Liviu Dragnea. Este principalul om care în momentul de față acționează împotriva PSD. Dacă vom primi o evaluare făcută de PSD a membrilor PSD o vom citi cu mare atenție și în primul rând cu zâmbetul pe buze să vedem ce ar putea să inventeze unii despre alții în condițiile în care au avut tot ce și-au dorit. Acest demers al PSD seamănă cu o răfuială în interior între grupuri mafiote", a mai spus Raluca Turcan.


 Citește și: Călin Popescu-Tăriceanu, despre apelul la stabilitate lansat de premierul Grindeanu: Mie mi s-a părut destul de enigmatic mesajul

Șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, că apelul la „stabilitate și predictibilitate”, lansat de premierul Sorin Grindeanu, într-un mesaj postat pe Facebook, nu i s-a părut „foarte clar”.


Șeful PSD, Liviu Dragnea, a explicat, în repetate rânduri, că va efectua o evaluare a activității miniștrilor din Cabinetul Grindeanu, întrucât dorește ca programul de guvernare să fie respectat. În ultima săptămână, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora și premierul Sorin Grindeanu ar putea fi vizat. Pe de altă parte, liderii din coaliția de guvernare au reiterat că evaluarea nu vizează persoane, ci modul în care se aplică programul de guvernare.

Săptămâna trecută, primarul Capitalei, Gabriela Firea,  a susținut că relațiile dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu s-ar fi răcit, iar șeful Executivului n-ar mai comunica la fel de mult cu liderul social-democraților. Premierul a respins afirmațiile.


Citește și:  Sorin Grindeanu: Încep să nu mai înţeleg aceste tensiuni, care doar par a fi tensiuni. Inamicii PSD vin din afară, nu din interior

Premierul României, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, în Parlament, că nu va mai răspunde criticilor pe care i le aduc diverși politicieni, afirmând că nu mai înțelege "toate aceste tensiuni", iar inamicii partidului vin din afara partidului PSD, și nu din interior.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă