Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna: Coaliţia pentru Familie riscă să ducă România într-o zona similară cu ceea ce se întâmplă acum în Polonia sau în Ungaria

de Iulia Iancu , 26 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:10, 27 iulie 2017
Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna: Coaliţia pentru Familie riscă să ducă România într-o zona similară cu ceea ce se întâmplă acum în Polonia sau în Ungaria

Deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR a afirmat, într-un interviu pentru Hotnews.ro, că în partid s-a creat o emoţie că urmare a demisiei lui Nicuşor Dan, anunţând că partidul Uniunea Salvaţi România va organiza peste două săptămâni un referendum intern în care membrii vor vota dacă partidul se va poziţiona sau nu în cazul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii familiei că uniune dintre un bărbat şi o femeie, iar de rezultatul sau depinde revenirea în partid a fostului preşedinte Nicuşor Dan.

Deputatul de Sibiu a mai adăugat şi că a fost o greşeală din punct de vedere politic faptul că o parte dintre membrii partidului s-au identificat profund personal cu această tema.

"Strict ca temă, Constituţia s-a modificat până acum de două ori - când a trebuit să renunţăm la umbrela de stat comunist apoi pentru accederea în UE la UE, şi acum ar fi a treia modificare pentru o tema absolut ridicolă dintr-un punct de vedere, pentru că actuală formă este de 25 de ani în vigoare şi nu a generat nicio problema şi al doilea motiv - nu există nici măcar o iniţiativa că în România să se legifereze acum căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Nu despre asta este vorba. Este vorba de a legitimă Coaliţia pentru Familie care riscă să ducă România într-o zona similară cu ceea ce se întâmplă acum în Polonia sau în Ungaria", a declarat Barna.

 Deputatul Dan Barna susţine că această temă "este falsă", iar rezultatul referendumului din interiorul partidului este crucial pentru continuitatea acestuia.

"Din acest punct de vedere considerăm că este o tema falsă. Acum, în interiorul partidului însă tema este importantă pentru că rezultatul referendumului defineşte cum ar trebui să fie USR în societate. Vrem să existăm - în cazul unei nepozitionari eu cred că am fi un partid de pluton - sau chiar să contăm. Dacă ne uităm pe rezultatele unei analize apărute chiar astăzi (n.r: vezi aici textul publicat de Barbu Mateescu) vedem că electoratul nostru este educat, antreprenorial, modernizator, sunt, dacă pot spune, pasoptsitii României de astăzi. Noi nu avem dreptul să abandonăm reprezentarea populaţiei modernizatoare, active, a României care nu este reprezentată de nimeni alticineva, tocmai asta este interesant", susţine purtătorul de cuvânt al USR.

Uniunea Salvați România a decis, sâmbătă, că va susține parteneriatul civil, iar fostul președinte, Nicușor Dan, care și-a dat demisia din formațiune din cauza poziționării împotriva modificării Constituției, susținută de Coaliția pentru Familie, va decide în luna august dacă revine în partid. 

”După dezbateri foarte consistente și contondente de peste 7 ore, Comitetul Politic Național al USR a luat astăzi o decizie de susținere a parteneriatul civil (Vot: 77 pentru, 1 împotrivă, 7 abțineri), dar și una de păstrare a libertății de opinie a membrilor săi față de inițiativa de modificare a Constituției (Vot: 56 pentru, 33 împotrivă, 4 abțineri). Nicușor Dan a declarat că decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern, programat în prima parte a lunii august, pentru a avea în vedere poziția membrilor partidului”, a anunțat USR, într-un comunicat de presă.

Deputatul USR Cristian Ghinea l-a acuzat, pe Facebook, pe liderul partidului, Nicușor Dan, că i-a șantajat pe ceilalți membri pentru a vota schimbarea Constituției privind redefinirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. În replică, Nicuşor Dan a adăugat că poziţionarea ar conduce către "o fractura internă fiindcă ar încălca convingerile intime ale unor colegi aflaţi în minoritate".

Comentarii

 • un roman

  29 iulie 2017 21:01

  GEORGE SOROS,THE NWO, BUTCHER,FOR PRISON 2017 ! PETITIE IN ATENTIA PROCURORULUI GENERAL AL ROMANIEIMeritocratia Meritocratia

  raspunde comentariului
 • un roman

  29 iulie 2017 20:56

  Grupul,Alianta de la Visegrad, front comun impotriva mafiei,coruptiei globaliste

  raspunde comentariului
 • un roman

  29 iulie 2017 20:52

  Finantarea ilegala,a grupari sorosiste,Servicile agenturile straine slugile mafiei globaliste

  raspunde comentariului
 • avz

  27 iulie 2017 12:45

  modificarea constitutiei se face preventiv pentru ca altfel legile ue mai favorabile vor permite homosexualilor sa se pupe pe gura in fata ofiterului starii civile si sa adopte copii sper ca usr sa nu fie sabotata de sorosisti si alti hipsteristi care nu inteleg ca prioritatile romanilor sunt altele

  raspunde comentariului
 • D. Gheorghe

  27 iulie 2017 8:50

  Ce interesant... un partid care nu crede ca ar fi necesar sa se pozitioneze fata de problemele ce framanta societatea romaneasca si europeana. Vrea sa salveze Romania dar nu-l intereseaza FAMILIA. Adica, spus pe romaneste, vrea sa o dea pe mana homosexualilor. Un astfel de partid nu mai trebuie votat niciodata.

  raspunde comentariului
  • codo

   27 iulie 2017 10:18

   Dl G nu ai inteles mare lucru. Pozitionarea sau nepozitionarea se va decide prin referendum. Si duci si lipsa de logica. Pozitionare nu inseamna musai in favoarea modificarii constitutiei. Se poate pozitiona si impotriva ei.

   raspunde comentariului
   • D. Gheorghe

    27 iulie 2017 10:56

    Codo, s-ar putea ca eu sa nu fi inteles mare lucru, dar ce e si mai sigur e ca tu nu ai citit articolul. Ai fi vazut cat de mult se simt de deranjati USR-isti pentru ca se vad fortati sa-si declare deschis pozitia vis a vis de aceasta tema.

    raspunde comentariului
 • Eva

  27 iulie 2017 4:49

  Partidule,daca te numesti Salvarea Romaniei pai,atunci Salveaza Romania cu tot ce a insemnat si inseamna ea .UE nu inseamna nici Romania nici Europa .

  raspunde comentariului
 • rocambole

  27 iulie 2017 1:17

  Daca aceasta este pozitia USR, acest partid de buzunar va disparea de pe scena politica tot atat de repede pe cum a aparut.

  raspunde comentariului
 • Voltaire în 1767

  27 iulie 2017 0:22

  Într-o scrisoare către regele Frederick al II- lea al Prusiei datată 5 Ianuarie 1767, Voltaire a scris despre religia creștină ." RELIGIA noastră este în mod sigur cea mai ridicolă, cea mai absurdă și cea mai criminală religie care a infectat vreodată această lume. Majestatea voastră ar face rasei umane un serviciu etern prin extirparea acestei INFAME SUPERSTIȚII, si nu mă refer la un serviciu pentru oamenii simpli, care nu merită să fie educați și care pot fi luați oricînd peste picior ci mă refer aici la oamenii onești, la oamenii care gîndesc, la oamenii care vor să gîndească ..... Regretul meu, acum cind mă apropii de sfîrșitul vieții este că nu vă pot ajuta în această nobilă acțiune, cea mai înaltă și respectabilă către care inteligența umană poate ținti ."

  raspunde comentariului
  • D. Gheorghe

   27 iulie 2017 10:44

   In mod paradoxal, Voltaire poate fi considerat un simbol al intolerantei si fanatismului. Franta a avut noroc cu moartea lui, cu putin inaintea revolutiei, altfel Robespierre si banda lui de asasini ar fi fost ca niste bebelusi fatza de el.

   raspunde comentariului
  • Mahmud

   27 iulie 2017 0:38

   Voltaire era un ateu convins, simtea ca Inchizita functionase pana nu de mult, dar uitase ca Reconquista durase mult si multi crestini au suferit si atunci. Daca atunci avea aceasta parere despre crestinism, probabil azi ar fi fost asasinat de islamistii radicali. Cat despre USR pe care i-am votat, nu poti baga capul in nisip si sa spui nu am pareri in privinta asta. Esti partid care lupti sa ajungi la carma, trebuie sa arati ce ai face atunci.

   raspunde comentariului
   • In plus acum Crestinismul este total inofensiv,deci,deci nu are sens sa fie combatut.

    27 iulie 2017 4:24

    .

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design