11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPurtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna: Coaliţia pentru Familie riscă să...

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna: Coaliţia pentru Familie riscă să ducă România într-o zona similară cu ceea ce se întâmplă acum în Polonia sau în Ungaria

Deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR a afirmat, într-un interviu pentru Hotnews.ro, că în partid s-a creat o emoţie că urmare a demisiei lui Nicuşor Dan, anunţând că partidul Uniunea Salvaţi România va organiza peste două săptămâni un referendum intern în care membrii vor vota dacă partidul se va poziţiona sau nu în cazul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii familiei că uniune dintre un bărbat şi o femeie, iar de rezultatul sau depinde revenirea în partid a fostului preşedinte Nicuşor Dan.

Deputatul de Sibiu a mai adăugat şi că a fost o greşeală din punct de vedere politic faptul că o parte dintre membrii partidului s-au identificat profund personal cu această tema.

"Strict ca temă, Constituţia s-a modificat până acum de două ori – când a trebuit să renunţăm la umbrela de stat comunist apoi pentru accederea în UE la UE, şi acum ar fi a treia modificare pentru o tema absolut ridicolă dintr-un punct de vedere, pentru că actuală formă este de 25 de ani în vigoare şi nu a generat nicio problema şi al doilea motiv – nu există nici măcar o iniţiativa că în România să se legifereze acum căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Nu despre asta este vorba. Este vorba de a legitimă Coaliţia pentru Familie care riscă să ducă România într-o zona similară cu ceea ce se întâmplă acum în Polonia sau în Ungaria", a declarat Barna.

 Deputatul Dan Barna susţine că această temă "este falsă", iar rezultatul referendumului din interiorul partidului este crucial pentru continuitatea acestuia.

"Din acest punct de vedere considerăm că este o tema falsă. Acum, în interiorul partidului însă tema este importantă pentru că rezultatul referendumului defineşte cum ar trebui să fie USR în societate. Vrem să existăm – în cazul unei nepozitionari eu cred că am fi un partid de pluton – sau chiar să contăm. Dacă ne uităm pe rezultatele unei analize apărute chiar astăzi (n.r: vezi aici textul publicat de Barbu Mateescu) vedem că electoratul nostru este educat, antreprenorial, modernizator, sunt, dacă pot spune, pasoptsitii României de astăzi. Noi nu avem dreptul să abandonăm reprezentarea populaţiei modernizatoare, active, a României care nu este reprezentată de nimeni alticineva, tocmai asta este interesant", susţine purtătorul de cuvânt al USR.

Uniunea Salvați România a decis, sâmbătă, că va susține parteneriatul civil, iar fostul președinte, Nicușor Dan, care și-a dat demisia din formațiune din cauza poziționării împotriva modificării Constituției, susținută de Coaliția pentru Familie, va decide în luna august dacă revine în partid. 

”După dezbateri foarte consistente și contondente de peste 7 ore, Comitetul Politic Național al USR a luat astăzi o decizie de susținere a parteneriatul civil (Vot: 77 pentru, 1 împotrivă, 7 abțineri), dar și una de păstrare a libertății de opinie a membrilor săi față de inițiativa de modificare a Constituției (Vot: 56 pentru, 33 împotrivă, 4 abțineri). Nicușor Dan a declarat că decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern, programat în prima parte a lunii august, pentru a avea în vedere poziția membrilor partidului”, a anunțat USR, într-un comunicat de presă.

Deputatul USR Cristian Ghinea l-a acuzat, pe Facebook, pe liderul partidului, Nicușor Dan, că i-a șantajat pe ceilalți membri pentru a vota schimbarea Constituției privind redefinirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. În replică, Nicuşor Dan a adăugat că poziţionarea ar conduce către "o fractura internă fiindcă ar încălca convingerile intime ale unor colegi aflaţi în minoritate".

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă