14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechPrimăria Capitalei. Nicușor Dan, eterna armă secretă a USR

Primăria Capitalei. Nicușor Dan, eterna armă secretă a USR

Candidații la șefia USR susțin că Nicușor Dan ar fi cel mai bun candidat al partidului la Primăria Capitalei, chiar dacă acesta a plecat din partid. De asemenea, ei se pronunță pentru negocieri cu fostul premier Dacian Cioloș.
Dan Barna, Cristian Seidler şi Vlad Alexandrescu au participat la o dezbatere organizată de USR despre viitorul partidului, în contextul în care sâmbăta viitoare este programat Congresul care va stabili președintele partidului, după demisia lui Nicuşor Dan.
„Nu am crezut că o să ajung să spun că Sorin Oprescu, în Bucureşti, a fost un primar ceva mai bun decât Gabriela Firea. Ce arată Gabriela Firea până acum şi încotro pare să ducă Bucureştiul este un dezastru. Acestui dezastru trebuie să îi vină un răspuns, iar acel răspuns în 2020 este Nicuşor Dan, primar general al Capitalei”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.
El a afirmat că funcţia de primar al Capitalei este a doua cea mai importantă, în mod direct, după cea de preşedinte al României.

Colaborare cu Cioloș
La rândul său, deputatul USR Dan Barna a precizat că Nicuşor Dan ştie că USR vrea să susţină candidatura sa şi că fostul lider al partidului şi-a exprimat intenţia de a candida. ”Da, categoric. El şi-a exprimat interesul de a candida şi, în mod firesc, candidatura lui va fi susţinută de USR, fie ca membru, dacă va dori să se încrie în partid, fie dacă va candida independent. USR îl va susţine”, a răspuns Dan Barna, întrebat dacă Nicuşor Dan ştie că USR îşi propune să îl susţină în 2020 pentru a câştiga Primăria Capitalei.
Liderii USR sunt de acord cu o colaborare cu fostul premier Dacian Cioloș fără a o contura clar. ”USR este un partid parlamentar, iar Romania 100 este o resursă foarte importantă de oameni şi de idei. Văd o convergenţă naturală între USR şi România 100”, a explicat Vlad Alexandrescu.
În schimb, USR respinge o alianță cu PNL. ”Strict formal, răspusnul este nu, dacă miza ar fi strict intrarea la guvernarea. Dar trebuie să privim în ansamblu. USR trebuie să înceapă să facă politică în liga mare. Deci doar în baza unor condiţii foarte principiale”, a explicat Dan Barna.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă