23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPreședintele PNL, Ludovic Orban: Nu vom purta nicio negociere cu PSD, privind...

Președintele PNL, Ludovic Orban: Nu vom purta nicio negociere cu PSD, privind formarea noului Guvern

PNL nu va purta nicio negociere cu PSD, pentru formarea noului Guvern, și nu va vota un Executiv din care social-democrații vor face parte, ca urmare a demiterii premierului Sorin Grindeanu, după ce 241 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură inițiată de coaliția de guvernare, a anunțat președintele liberalilor, Ludovic Orban.

„Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului Guvern cu PSD. Excludem orice fel de discuție cu cei care și-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situația de a vota, vom vota împotriva oricărei formule de Guvern care va conține PSD în ea", a spus Orban, după ședința Biroului Politic Executiv al PNL.

Totodată, el a precizat că va consulta organizațiile județene, pentru a decide cu ce partide ar putea discuta PNL, astfel încât să creee o majoritate parlamentară.



 

 

„Consultăm organizațiile județene cu referire la posibilii parteneri care ar putea să ne ajute într-o eventuală majoritate parlamentară. Consultăm organizațiile privitor la situația de a formula sau de a nu formula o propunere de premier, consultarea făcându-se în mod evident condiționată de capacitatea de a putea gestiona prin negocieri realizarea unei majorități parlamentare. PNL este pregătit, în orice moment, să își asume răspunderea guvernării, dar vrem să intrăm la guvernare pe ușa din față, fără compromisuri, având în spate o majoritate parlamentară solidă și stabilă, iar din discuțiile pe care le-am purtat și care vor fi dezbătute și în organizații formula preferată de colegii mei este formula anticipatelor, deoarece actuala configurație parlamentară este extrem de defavorabilă construcției unei majorități parlamentare", a mai spus președintele PNL.



 

20 de miniștri și-au depus cererile de retragere a demisiilor, însă acestea „nu au obiect”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, într-o conferință de presă.„S-a luat act de aceste demisii, ele sunt irevocabile. Aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect”, a spus ea.

Aceștia sunt: Marius Dunca, Theodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Mihai Tudose, Andreea Păstârnac, Pavel Năstase, Ana Birchall, Răzvan Cuc, Gabriel Leș, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu, Viorel Ștefan, Adriana Petcu, Sevil Shhaideh.



La finalul săptămânii trecute, 25 dintre cei 26 de miniștri din Cabinetul Grindeanu și-au anunțat demisiile, după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. În weekend, premierul Sorin Grindeanu a semnat demisiile lui Carmen Dan și Sevil Shhaideh.



Miercuri, 241 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Sorin Grindeanu că nu a reușit să pună în aplicare măsurile din programul de guvernare. 

 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă