11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechScriitorul Mihail Neamţu, în emisiunea X-Press: Trebuie să înţelegem ca PSD-ul va...

Scriitorul Mihail Neamţu, în emisiunea X-Press: Trebuie să înţelegem ca PSD-ul va pleca când va exista o opoziţie puternică. Este important ca presa liberă să continue să transmită adevărul

Directorul editorial al publicaţiei România Liberă, Sabin Orcan, a discutat, în emisiunea X-Press, alături de invitaţii săi, Emilia Şercan, Răzvan Chiruţă şi scriitoul Mihail Neamţu despre dezvăluirile făcute, în ultima perioadă, despre liderul PSD, Liviu Dragnea, şi despre posibilitatea ca Executivul să demisioneze la presiunea străzii.

Răzvan Chiruţă, redactor-şef RL, susţine că Executivul Grindeanu nu mai are legitimitate, cetăţenii nemaiavând încredere în promisiunile coaliţiei de guvernare, ca urmare a numeroaselor acţiuni de constrângere a libertăţii.

"Acest Guvern nu mai are legitimitate. Oamenii nu mai au încredere în coaliţia de guvernare. Reacţia extrem de violentă a oamenilor a apărut fiindcă, deşi există deja anumite prevederi, deputatul social-democrat Tudor Ciuhodaru vine cu un nou proiect de lege care urmăreşte pedepsirea exclusivă a protestatarilor, fapt ce e generat noi temeri. Aici e marea problemă a PSD-ului. Strada nu e satisfăcută doar de plecarea lui Iordache", a spus jurnalistul.

Jurnalista Emilia Şercan a adăugat că "PSD-ul a scos 300.000 de oameni în stradă, acela fiind momentul de maximă tensiune generat de acţiunile partidului. Dacă a rezistat, ei nu îşi mai pun problema schimbării Executivului. Totuşi, este cel mai mare partid din România, însă, în momentul de faţă, Liviu Dragnea, ţine blocată schimbarea Guvernului, convenindu-i de minune, configuraţia actuală cu domnul Grindeanu premier şi doamna Sevil Shhaideh, deţinând cea mai importantă felie a bugetului României".

Scriitorul Mihail Neamţu a subliniat că plecarea coaliţiei de guvernare s-ar putea face doar în contextul în care ar apărea o opoziţie puternică. 

"Spiritul civic e o realitate. E obligatoriu să înţelegem ca PSD-ul va pleca când va exista o opoziţie puternică. Este important ca presa liberă să continue să transmită adevărul, aşa cum faceţi dumneavoastră. Strada trebuie să continue să protesteze, dar partidele trebuie să fie receptive şi să se reformeze. Împreună cu partidele şi cu presa independentă se poate face opoziţia puternică", a declarat Neamţu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă