12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPNL vrea guvern din umbră

PNL vrea guvern din umbră

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi cere ca liberalii să îşi facă un "Guvern din umbră", care să monitorizeze activitatea Cabinetului Grindeanu, şi explică faptul că PNL trebuie să depăşească nivelul "retoric", în care îl critică pe Liviu Dragnea şi PSD, pentru că alegerile au demonstrat că românii i-au votat în pofida problemelor de integritate scrie news.ro.

"Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre «restauraţia FSN» şi despre «baronul Dragnea» – deşi perfect întemeiat – nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate", scrie Raeţchi, într-un comunicat de presă.

El cere ca PNL să folosească următoarea perioadă pentru a face un Guvern din umbră, care să monitorizeze activitatea actualului Executiv, începând chiar de luna viitoare.

Deputatul afirmă că rezultatul alegerilor a arătat că PNL "nu mai poate rămâne doar la nivel retoric". "Este de datoria noastră să depunem şi un efort  de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbră al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar", scrie Raeţchi.

El face şi cateva propuneri pentru acest Guvern din umbră: Ionuţ Stroe în afaceri externe, Florin Cîţu la Finanţe, Pavel Popescu la sănătate, Raluca Turcan sau Radu Zlati la educaţie, Mugur Cozmanciuc la energie, Iulian Dumitrescu la economie, Ben-Oni Ardelean la afaceri europene, Mara Calista la tineret şi sport, Florin Roman la media, Adriana Săftoiu la muncă, Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu la justiţie.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă