21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPNL vrea anchetarea deciziilor ASF în cazul poliţelor RCA

PNL vrea anchetarea deciziilor ASF în cazul poliţelor RCA

Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că liberalii vor propune înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la deciziile Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în cazul poliţelor RCA, informează Mediafax.

“Vom propune înfiinţarea unei comisii de anchetă privitor la deciziile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară privind poliţele RCA, ce au permis creşterea inexplicabilă a multor categorii de poliţe”, a anunţat Ludovic Orban, care a precizat că PNL va face această propunere în următoarea şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Scandalul polițelor RCA. Ce decizie a luat ASF pentru a rezolva diferențele de preț

Săptămâna trecută, Asociaţia Societăţilor de Service Auro Independente a organizat un protest în faţa Parlamentului privind normele RCA, despre care spuneau că avantajează societăţile de asigurări, protestatarii cerând demisia preşedintelui ASF şi adoptarea Legii Corpului experţilor tehnici independenţi.

Câteva zeci de persoane au protestat în Parcul Izvor, în faţa Camerei Deputaţilor, cu pancarte şi vuvuzele, câteva tinere urcându-se pe două maşini care aveau trailere ataşate.

Protestatarii au susţinut că normele RCA avantajează societăţile de asigurări și au cerut demisia preşedintelui ASF, Mișu Negrițoiu.

Citeşte şi: Asigurătorii avertizează: Dacă scad tarifele RCA pentru tineri, cresc pentru ceilalți șoferi

Liberalii au mai anunţat, luni, şi intenţia de audiere în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor a reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului OPC şi Consiliului Concurenţei, despre reducerea TVA la alimente.

“S-a luat decizia (n.r. – în grupul deputaţilor PNL) ca în Comisia de agricultură să se facă un şir de audieri, de la ministrul Agriculturii până la OPC, Consiliul Concurenţei, pentru a degaja soluţii legate de această temă”, a mai spus liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, în conferinţa de presă.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă