15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechPNL merge la consultările cu Iohannis fără a avea o propunere de...

PNL merge la consultările cu Iohannis fără a avea o propunere de premier. Liberalii exclud orice colaborare cu PSD

UPDATE 14,30: Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat neîncrederea în Mihai Tudose, cel pe care PSD și ALDE îl propun la funcția de premier.

"N-a fost bun ca ministru dar e bun ca prim-ministru?", s-a întrebat Orban, făcând aluzie la faptul că Mihai Tudose, la momentul în care era ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu, a obținut un calificativ foarte slab la evaluarea făcută de PSD.

Ludovic Orban a precizat că nu se poate realiza o majoritate parlamentară care să permită punerea în practică a unui program liberal și a subliniat că PNL va vota împotriva oricărui Guvern PSD şi va putea propune un premier, după consultările de la Cotroceni, dacă va fi necesar.


UPDATE 14,00: PNL a decis să meargă la consultările de la Cotroceni fără a avea o propunere de prim-ministru, au declarat surse din partid, luni, citate de Mediafax.

Potrivit acestor surse, PNL va rămâne în opoziţie.


UPDATE 12,00: Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că formarea unei noi majorități parlamentare este nu chiar imposibilă, dar este, în mod cert, "foarte dificilă".

Liderul PNL a făcut această precizare după ce a avut o întâlnire cu reprezentanți ai PMP.

"Trebuie să ne hotărâm dacă vom merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier", a explicat Ludovic Orban.


PNL va decide, luni, componența și mandatul delegației care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Iohannis, în vederea desemnării noului premier.

"Luni vom avea întâlnirea Biroului Politic împreună cu grupurile parlamentare la care vor participa și președinții filialelor județene și deputații și senatorii. La această ședință vom stabili componența delegației care ne va reprezenta la Cotroceni și mandatul pe care îl va primi această delegație, ținând cont de punctele de vedere exprimate de membrii din organizații", a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta a menționat că va consulta organizațiile județene pentru a decide cu ce partide ar putea discuta pentru crearea unei majorități parlamentare.

"Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului Guvern cu PSD. Excludem orice fel de discuție cu cei care și-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situația de a vota, vom vota împotriva oricărei formule de Guvern care va conține PSD în ea", a spus Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă