PNL reclamă manipularea de către PSD a opiniei publice, prin sondaje trucate

de Carla Popa , 20 mai 2016 - stire actualizata la ora 17:18, 20 mai 2016
PNL reclamă manipularea de către PSD a opiniei publice, prin sondaje trucate

PNL a depus o sesizare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) prin care cere stoparea "tehnicilor de manipulare" a opiniei publice, prin "sondaje trucate", folosite de PSD în campania electorală, a afirmat purtătorul de cuvânt al liberalilor bucureşteni, Cezar Preda, vineri, într-o conferinţă de presă. 

"PNL vine în această campanie electorală cu un candidat onest (...) şi care doreşte ca Bucureştiul să fie un oraş european. PSD vine cu trei lucruri importante: doi candidaţi - Gabriela Vrânceanu Firea Pandele şi Nicuşor Dan, vine cu sondaje trucate, folosind aici pe domnul Pieleanu şi domnul Palada, şi mai vine, într-un final, cu un program pentru Bucureşti plagiat", a declarat Preda, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, "sondajele măsluite" sunt "sondajele care încalcă legea". "Plătiţi fiind, dau eronat orice cifră pentru a manipula şi pentru a dezinforma opinia publică. Astăzi am depus la AEP o sesizare în care am cerut să asigure alegeri corecte, o informare corectă a cetăţenilor pe toate canalele media şi prin toate mijloacele permise de lege, inclusiv analizele sociologice. Trebuie să punem punct acestor tactici, tehnici, strategii de campanie, bazate pe manipulare şi dezinformare, incriminate în Codul civil român. Aceasta este singura armă a PSD şi a doamnei Firea", a spus liberalul. 

În opinia acestuia, Nicuşor Dan e ''un iepuraş împins în luptă de oamenii PSD". 
Preda a adăugat că, la solicitarea PNL, Nicuşor Dan a prezentat o parte din lista finanţatorilor săi. "Sunt onorabili, dar sunt ai PSD", a susţinut liderul liberal. El i-a nominalizat în acest sens pe omul de afaceri Sir George Iacobescu, dar şi pe Iulian Stanciu, care, spune Preda, "înainte de a deveni patronul eMag, a fost fondatorul Asesoft, alături de Sebastian Ghiţă". "Cred că trebuie să publice întreaga listă. De ce nu o publică pe toată ? (...) Cine l-a finanţat pe domnia sa? Există oare printre finanţatori şi firme care au probleme acum, firme care sunt în atenţia opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste", i-a transmis Cezar Preda. 

Totodată, liberalul a acuzat-o şi pe Gabriela Firea că ar fi "plagiat" programul său electoral pentru Bucureşti de la ceilalţi competitori. "Doamna Firea, în preambulul programului său pentru bucureşteni, spune aşa: au fost utilizate date şi materiale cu caracter public, au fost preluate informaţii din documente oficiale, sugestii şi propuneri lansate în spaţiul public în ultimii ani. Adică a copiat programele altora. (...) Cum poţi să scrii într-un program pentru bucureşteni că, de fapt, tu l-ai făcut luând dintr-o parte şi din alta. Păi contribuţia dumneavoastră unde este? (...) La ce rezultate s-o aştepta doamna Firea eu îi dau următorul răspuns al PNL: să se aştepte aşa cum se aşteaptă orice elev la rezultatele pe care le ia în urma copierii", a arătat Preda. 

Comentarii

 • Mesterul

  21 mai 2016 18:20

  Dle, Preda chiar nu iti este rusine ai fugit din bratele lui Basescu ca te mirosise ca nu faci doi bani ai intrat in parlament de pe locul 4 ai fugit si de la Buzau ca nu te mai lua nimeni in calcul si te-ai dus la capitala la PNL, unde minti cum calci . Sondajul e sondaj, cine vrea il crede cine nu nu , mai grav ca voi nu stiti decit sa reclamati vezi reclamatiile de la CCR, pacat de PNL ca a ajuns la mina voastra a PDL, PACAT de trei ori PACAT Referitor la programul lui Firea esti de un ridicol neintilnit, nu voi ati copiat PNL, cu PREDOIU m de la tezele lui Ceausecu, intreba-l pe Predoiu ca iti e Buzoian ce a fost tatal lui inainte de l99o, dar cred ca stii ? dar o faci pe nisnaiu , RUSINE DL. PREDA duce-ti PNL la ruina, treziti=va dragi liberali .

  raspunde comentariului
 • Flit®

  20 mai 2016 20:47

  capusa asta suge din partid in partid si apoi reclama ca e manipulat.

  raspunde comentariului
  • Mesterul

   21 mai 2016 18:23

   Are sarcina dl. Preda cu gasca lui Blaga, Predoiu sa distruga PNL, dar nu are cine sa observe, cind se vor trezi liberali va fi prea tirziu.

   raspunde comentariului
 • rarl marius

  20 mai 2016 18:04

  Nu lasati ,TICALOSUL psd,sa-si faca GOLANIILE lui MURDARE !!! Ochii bine deschisi si loviti din toate partile,aceasta HAZNA ROSIE ,plina de ESCROCI si de HOTI !!!

  raspunde comentariului
  • Mesterul

   21 mai 2016 18:28

   Pt. a vea o imagine clara cu haznaua rosie, iti recomand sa afli ce a fost pe linie de partid Blaga inainte de l990 si tatal lui Predoiu activist PCR, dupa care poti sa te uiti in oglida sa vezi doua lucruri ura din tine si propaganda stalinista a anilor 5o

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design