Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL propune ca România să treacă la Ora Europei Centrale

Partidul Național Liberal propune schimbarea orei României și trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale, folosită de Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia și Olanda.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2014 - 17:14

Partidul Național Liberal propune schimbarea orei României și trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale, folosită de Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia și Olanda.

PNL susţine că schimbarea orei este un manifest simbolic prin care vrem să transmitem că împărtășim toate valorile Europei de Vest și urmărim sporirea eficienței pe plan economic și social.

"Este o declarație de intenție clară și fermă către valorile europene, de demnitate europeană, pe care liberalii și le asumă fără echivoc. România trebuie să se alinieze la ritmul Europei, atât politic, economic, social, cât și simbolic. Relațiile noastre de parteneriat economic, colaborare politică și administrativă sunt în primul rând cu instituții și companii europene. În plus, câteva milioane de români se află în Europa și sunt în legătură cu familiile și prietenii din țară, iar o astfel de măsură ar avea o contribuție și în plan social, la crearea sentimentului de apartenență la o Europă Unită", a declarat prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis.

Partidul Național Liberal consideră că este momentul să lăsăm trecutul în urmă și să alegem ferm calea europeană. "Vrem să avem aceeași oră cu marile orașe europene, să îndreptăm diferența dintre noi și europeni, o diferență care nu se justifică", susţine PNL.

"Pe 25 mai îi așteptăm pe români la vot să își exprime clar această dorință și să dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi să facem asta din fruntea țării, fie vom avea o susținere suficient de mare ca să putem să cerem Guvernului acest lucru", a precizat Klaus Johannis.

În comunicat se precizează că stabilirea orei este o convenție, care a pornit inițial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificată de fiecare dată atunci când interesele politice au solicitat acest lucru. În prezent, ora este reglementată de Ordonanţa de Guvern nr.20/18 august 1997.

"Acum este nevoie de un proiect de lege prin care România să treacă la ora Europei Centrale. Spania se află pe același meridian cu Marea Britanie și Portugalia, dar a adoptat ora Europei Centrale, în timp ce Marea Britanie a rămas cu o oră în urmă. Cu aproape 5.000 de km lățime, cuprinzând 5 fusuri orare, China are și ea pe întreg teritoriul aceeași oră legală", se mai arată în comunicatul PNL.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...