16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechPNL i-a atribuit lui Cătălin Predoiu sarcina de a elabora un proiect...

PNL i-a atribuit lui Cătălin Predoiu sarcina de a elabora un proiect legislativ care să coreleze Codul Penal cu deciziile CCR

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat că a primit din partea PNL sarcina de a elabora un proiect prin care Codul Penal și Codul de Procedură Penală să fie aliniate atât la deciziile CCR, cât şi la directiva UE privind drepturile omului şi garanţiile procesuale, informează Mediafax.

„Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluţiilor Curţii Constituţionale în corpul celor două Coduri, ca să aliniem legile la deciziile Curţii şi la directiva europeană privind drepturile omului şi garanţiile procesuale”, a precizat Predoiu.

El a precizat că începând de săptămâna viitoare va fi constituit un grup de lucru în acest sens. „Sperăm ca în 7-10 zile să finalizeze acest proiect. Oricum, estimez că ne vom mişca mai repede decât Ministerul Justiţiei”, a spus Cătălin Predoiu.

El a spus că, după ce va fi elaborat un text de lucru, liberalii se vor întâlni în primul rând cu partidele din opoziţie pentru a purta un dialog despre proiect, dar nu a exclus o discuţie cu PSD.

Predoiu a subliniat faptul că PNL consideră că legile penale trebuie amendate strict prin introducerea soluţiilor CCR în corpul lor şi alinierea acestora la directiva UE privind drepturile omului şi garanţiile procesuale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă