13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechFondatorul LSR lansează Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor

Fondatorul LSR lansează Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor

Președintele Fundației Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR) și fondatorul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Sebastian Burduja, lansează, duminică Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), urmând ca săptămâna următoare să înregistreze PACT ca partid, informează HotNews

În textul de lansare a Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor se precizează că viitorul partid va funcționa pe patru principii esențiale: profesionalism, acțiune, comuntiate și transparentă. 

 “Ne angajăm să redăm România cetățenilor ei pentru a construi împreună o țară democratică, dezvoltată și demnă”, anuntă PACT. 

În 2008, fiul fostului vicepreşedinte Bancorex Marinel Burduja a fondat Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS). Cu prliejul lansării LSRS, au ţinut discursuri o serie de personalităţi precum: Dan Voiculescu, Sebastian Ghiţă, Mihai Gâdea, Ecaterina Andronescu, informează sursa citată.

Într-un răspuns la articolul publicat de HotNews, reprezentanţii PACT au precizat că “informaţiile induc în eroare opinia publică, fără a prezenta o imagine obiectivă și completă” asupra demersului. Mai mult, ei au precizat că demersul platformei este independent de persoanele care au participat la lansarea LRSR din 2008, subliniind că abordarea este “profund nedreaptă şi dăunătoare”. Mai mult, ei precizează că “articolul aminteşte de un eveniment care a avut loc acum șapte ani de zile, eveniment public la care au luat parte o serie de persoane în calitate de reprezentanți ai instituțiilor statului român”.

Totodată, în răspuns se precizează că “PACT este o platformă a cetătenilor, fără nicio afiliere la grupuri de interese, oameni politici, guvernanți sau companii”.

În urmă cu an, pe 4 februarie 2015, Ministrul de Externe de atunci Bogdan Aurescu a semnat două documente prin care este consolidată cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Externe și două dintre cele mai active organizații de tineri cu filiale peste hotare, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiză Studenților și Absolvenților Români), după cum anunța un comunicat de de presă al MAE.  

Protocolul de colaborare dintre Ministerul Afacerilor Externe și Ligă Studenților Români din Străinătate (LSRS), respectiv Protocolul dintre Ministerul Afacerilor Externe și Fundația CAESAR reprezintă concretizarea propunerii făcute de ministrul Bogdan Aurescu în cadrul ediției din acel an a Galei Studenților Români din Străinătate (8 ianuarie 2015). Printre membrii înscriși în această fundație se număra, pe lângă Bogdan Aurescu, și Mark Gitentstein (fostul ambasador SUA), Raed Arafat sau Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal. 

LSRS s-a lansat în urmă cu 8 ani, iar în prezent, potrivit lui Burduja, numără peste 5000 de membri.

Burduja, în vârstă de 30 de ani, s-a întors în acest an în România după 12 ani petrecuți în străinătate. Din 2012 a lucrat că expert la Banca Mondială. A studiat la universități de prestigiu precum Stanford și Harvard.  

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă