14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPartidul Mariei Grapini, înscris în Registrul partidelor

Partidul Mariei Grapini, înscris în Registrul partidelor

Partidul Puterii Umaniste a fost înscris în  Registrul partidelor al Tribunalului Bucureşti, a anunțat, luni, europarlamentarul Maria Grapini, informează Mediafax.

“Strategia noastră la alegerile locale este să mergem singuri. Părerea mea este că un partid trebuie să se probeze dacă are şanse în faţa cetăţenilor, (…) dacă a comunicat bine şi să candideze singur. Avem partide în Parlament care nu au candidat niciodată singure şi au aşa un fel de mozaic de parlamentari”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, la conferinţa de presă în care a fost făcut anunţul înscrierii PPU în Registrul partidelor politice al Tribunalului Bucureşti.

Citește și: Maria Grapini şi-a făcut PARTID. Când va avea loc primul congres

Maria Grapini a subliniat că PPU este singurul partid care înfiinţează un organism precum Consiliul Preşedinţilor de Filiale, care va avea atribuţii legate de strategia partidului, urmând ca, astfel, strategia de guvernare a PPU să fie construită “de jos în sus”.

Potrivit Mariei Grapini, “strategia PPU de guvernare trebuie elaborată în parteneriat public-privat cu toate sectoarele societăţii civile”.

Maria Grapini a afirmat că liderii PPU din ţară se vor reuni la sfârşitul săptămânii la Sibiu pentru a discuta cu privire la Statutul partidului şi desemnarea candidaţilor la alegerile locale.

Cât priveşte desemnarea candidaţilor la alegerile locale, Grapini a susţinut că “nu vechimea în politică îi dă integritate şi valoare omului, ci realizările profesionale şi moralitatea de care a dat dovadă până la a fi candidat la o funcţie anume”.

Senatorul Laurenţiu Mihai, preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PPU, a declarat că, pentru primăriile din Bucureşti, PPU va propune candidaţi care “nu sunt în marea lor majoritate politicieni, ci oameni care au avut realizări în mediul privat”.

În iunie, în contextul congresului de fuziune PC-PLR, europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că demisionează din partidul fondat de Dan Voiculescu. Grapini l-a acuzat pe preşedintele PC, Daniel Constantin, că a acaparat partidul şi că este responsabil de dispariţia acestuia prin decizia de unificare cu PLR (gruparea reunită în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu).

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă