15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechOrganizaţia de tineret de la ALDE Vâlcea a demisionat în bloc şi...

Organizaţia de tineret de la ALDE Vâlcea a demisionat în bloc şi intră în PNL

Preşedintele Organizaţiei de tineret a ALDE din județul Vâlcea, Daniel Cîmpeanu, a anunţat că întreaga filială a demisionat din partid şi se va alătura PNL, informează vineri News.ro.

Daniel Cîmpeanu acuză conducerea locală a formaţiunii ALDE că nu îi sprijină pe tineri, iar listele lor pentru parlamentare sunt formate din “traseişti”, în timp ce PNL are oameni pregătiţi.

“Decizia plecării dintr-un partid – mai ales unul la construcţia căruia ai contribuit – nu e niciodată simplă. Niciunul dintre noi, tinerii din organizaţia Vâlcea, nu şi-ar fi dorit să fie nevoit să părăsească ALDE, un partid de care ne leagă eforturi personale şi sute de ore de muncă voluntară, precum şi unele bucurii. Cu toate acestea, am întregul sprijin al organizaţiei pe are o conduc atunci când afirm că demisia noastră, în bloc, este consecinţa directă a dezinteresului pe care conducerea partidului l-a manifestat faţă de tineri”, transmite preşedintele filialei de tineret ALDE, Daniel Cîmpeanu.

El acuză că tinerii nu au niciun cuvânt de spus în organizaţie, iar proiectele lor nu au fost folosite de către liderii judeţeni, în condiţiile în care singurii tineri care contează “sunt cei aflaţi în prag de pensie sau deja pensionari”.

“Acestea sunt motivele pentru care, împreună cu toţi colegii mei din organizaţia de tineret ALDE Vâlcea, am luat decizia de a părăsi acest partid. Ca o previziun epersonală, am convingerea că, în viitorul apropiat, singurii tineri rămaşi în ALDE vor fi cei care, prin diferite legături mai puţin ştiute, sunt conectaţi direct la preşedintele filialei vâlcene”, mai spune el.

Cîmpeanu precizează că întreaga filială va merge la PNL, pentru că listele de parlamentari ALDE “abundă de traseişti”.

“Pentru orice om cu principii şi logică, modul în care PNL a decis să promoveze nu doar tineri, dar şi reputaţi specialişti care nu au mai făcut politică anterior, e mai mult decât relevant. Mulţi tineri bine pregătiţi, mulţi profesionişti dinmediul academic sau din societatea civilă şi, foarte important, niciun om cu probleme penale, aceasta este descrierea corectă a listelor PNL, complet diferite de oferta electorală a ALDE”, conchide fostul lider TLDE Vâlcea.

În luna octombrie, vicepreşedintele Tineretului ALDE Elena Alecu şi Andrei Timiş, membru în conducerea TLDE, şi-au anunţat demisiile din partid, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că promovează ”politicieni penali”. Ei susţin că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă