Nicuşor Dan, pregătit să revină în USR

de Mircea Marian , 09 august 2017 - stire actualizata la ora 14:13, 09 august 2017
Nicuşor Dan, pregătit să revină în USR

Fostul preşedinte al USR Nicuşor Dan a declarat că este pregătit să revină în partid, apreciind că rezultatul referendumului intern ar putea fi cel pe care-l dorea. Niuşor Dan a arătat şi că, dacă revine, va candida la şefia partidului.

"Eu sper ca rezultatul să fie cel la care mă aştept. Dacă nu, aşa cum am spus de la început, rămân afară. Dar sper ca votul ăsta să fie acel vot care să menţină aşa cum ne-am propus de la început un partid care pe o temă care divide societatea şi divide publicul nostru - ambele opinii să poată fi exprimate”, a declarat Nicuşor Dan.

El a relatat că, înainte de referendum, a fost în toate filialele judeţene ale partidului pentru a-şi explica poziţia referitoare la revizuirea Constituţiei.

„Este o imensă majoritate în USR care este de acord cu o lege funcţională a parteneriatului civil. Aici nu este o dezbatere. Pe chestiuni de drepturi civile nu există practic diferenţe între contract civil şi căsătorie. Deci nu e vorba de drepturi minorităţilor de niciun fel. Şi atunci e o dezbatre pe o chestiune simbolică, foarte importantă – căsătoria, pe care în societate există o opinie tradiţionalistă şi există o opinie modernistă. Ambele discursuri sunt legitime, nu poţi să spui că tradiţionaliştii sunt din Evul Mediu, nu poţi să spui că moderniştii sunt nişte marxişti, cum s-a spus. Deci trebuie să păstrăm o decenţă şi mai ales o toleranţă în această dezbatere în a accepta că punctul de vedere opus are legitimitatea lui şi asta e valabil şi pentru dezbaterea din USR şi pentru cea din societate”, a mai spus Nicuşor Dan.

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunţat, miercuri, că la referendumul intern privind poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei au votat deja 950 de persoane, fiind deja atins cvorumul.

"Referendumul a început luni dimineaţă la ora 0:00 şi se va încheia duminică la ora 24:00. În momentul de faţă vă pot da o veste interesantă: s-a atins deja pragul de cvorum, avem peste 950 de persoane care şi-au exprimat deja votul, deci am trecut de 52%, ceea ce e un mesaj foarte bun. Suntem deja la jumătatea intervalului şi iată cvorumul a fost deja atins. E un element valoros. Mecanismul de vot se face printr-o platformă publică internaţională care asigură secretul complet al votului. Tot ceea ce putem să vedem este numărul de persoane care şi-au exprimat votul, rezultatul îl vom şti cu toţii duminică după ora 24:00", a spus Barna.

Comentarii

  • Cetateanu

    09 august 2017 16:17

    Treziti-va odata, bahhh. M-am batut cu mama si tata sa va voteze! Si aduceti odata si ceva figuri importante in partid! V-ati batut joc de Ciolos care v-ar fi urcat 10 procente.Totul din cauza orgoliului lui Nicusor. D-aia bai Nicusoare te-am votat noi? Mars afara ca palaria e mare pt tine!! Faci pe mironosita cu partidul , in loc sa ii haliti pe paine pe coruptii astia ? Va jucati de-a gradinita! Punct

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design