13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechNicușor Dan, criticat din interior. Ghinea: Venirea lui Cioloș ar fi fost...

Nicușor Dan, criticat din interior. Ghinea: Venirea lui Cioloș ar fi fost naturală

Într-un document intitulat „USR Optimist și deschis“, trei deputați USR – Cristian Ghinea, Adrian Prisnel și Tudor Benga – aduc o serie de reproșuri actualei conduceri a partidului.

Trei critici majore au Ghinea și asociații săi: refuzul de a-l primi pe Dacian Cioloș în partid, tensiunile cu Clotilde Armand și ratarea oportunităților oferite de manifestațiile din iarnă. Cei trei pledează pentru deschiderea partidului, precum și pentru o distribuire clară a sarcinilor în interiorul structurii de conducere. În prezent, președintele USR deleagă către vicepreședinți domeniile de care ar trebui să se ocupe.

„Un partid mare, deschis, care e o platformă a reformiștilor, trebuie să încurajeze venirea a noi lideri și ridicarea de noi lideri. USR nu a trecut acest test. Rolul proeminent al Clotildei Armand în campania locală a dus la tensiuni. Posibilitatea venirii lui Dacian Cioloș – la alte tensiuni. Povestea se repetă. Și se repetă pentru că nu este vorba despre oameni, ci despre regulile organizației. Nimeni nu «fură» USR de la cineva, ci trebuie să avem toți loc“, se arată în documentul celor trei.

„Am ratat“

Ghinea și colegii săi arată și modul în care USR ar fi putut profita de manifestațiile din iarnă împotriva guvernului PSD. „Credem că am ratat, noi, ca partid, șansa oferită de manifestațiile recente de stradă. Am fost acuzați că le-am provocat și că le-am organizat. Nu doar că nu am făcut asta, dar nici măcar nu am canalizat energia extraordinară a românilor spre o formă sustenabilă de participare. Am acționat excelent în acele zile, am reprezentat în Parlament oamenii din stradă. Apoi oamenii au mers acasă, iar noi am rămas aceiași“, susțin cei trei. Ei propun înființarea unui cerc al „Susținătorilor #RezistămÎmpreună: o acțiune permanentă de fund-raising, organizare a voluntarilor și a resurselor de expertiză pe care societatea este gata să ni le pună la dispoziție“.  Ghinea și colegii săi mai au în vedere ca viitoarea structură de conducere a USR să aibă la vârf un „președinte fondator“.

În plus, pentru că USR a primit 80% din voturi din mediul urban și doar 20% din mediul rural, ei vor înființarea unui „Forum rural“ al partidului.

„Este un moment crucial, în care membrii USR pot decide traiectoria celui de-al treilea partid din țară și dacă putem schimba România“, se arată în finalul documentului.    

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă