13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechLiderul tineretului PSD, îndemn la revoltă: Să nu validăm alegerile de săptămâna...

Liderul tineretului PSD, îndemn la revoltă: Să nu validăm alegerile de săptămâna trecută

Liderul TSD, Mihai Sturzu, a criticat, la Congresul PSD, conducerea partidului, dar și pe noul său președinte Liviu Dragnea. Astfel, Sturzu a cerut  ca alegerile interne de săptămâna trecută să nu fie validate, pe motiv că a existat un singur candidat, adăugând că abia” atunci vom face un puternic gest împotriva comunsimului”, relatează Mediafax.

“Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să-i reproşez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziţie în care am avut un singur candidat”, a spus Sturzu.

Citește și: Congresul PSD. Cum se desfășoară bătălia pentru eșalonul doi. Dragnea către Ponta: “Să nu ne mai faci vreo nefăcută”

Liderul TSD a continuat că validarea actualui Congres ar însemna astfel validarea comunismului.

“Oameni buni, vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile de săptămâna trecută. Sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidați la președinție și sigur vom avea 500.000 de oameni care să vină la vot. Și atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului”, a continuat Sturzu.

Acesta a avut critici şi pentru selecţia de candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte, dând de înţeles că deciziile s-au luat în cerc restrâns şi au fost impuse partidului. “Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toţii egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat şi nu cumva să uităm cine suntem şi să luăm decizii, seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la şedinţă să se vină să se comunice ce decizii s-au luat”, a spus liderul TSD.

Mihai Sturzu a spus că se află abia pe poziţia a douăsprezecea pe buletinele de vot pentru funcţia de vicepreşedinte şi şi-a încheiat discursul întrebându-se dacă va mai putea acum câştiga, având în vedere “curajul” de care a dat dovadă. “Câte şanse mai am după atâta curaj, Dumnezeu ştie”, a spus acesta.

Disensiunile dintre Mihai Sturzu şi Liviu Dragnea au început imediat după ce acesta din urmă a preluat conducerea interimară a PSD. Liderul partidului a criticat organizarea TSD, care este o simplă oglindă a organizării în PSD, şi a propus ca tinerii social-democraţii să vină cu plusvaloare în partid şi să susţină oameni cu experienţă, fără a mai copia din metodele de conducere şi organizare de la centru.

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă