15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. A început lupta pentru șefia PNL. Ludovic Orban: Sunt un liberal...

VIDEO. A început lupta pentru șefia PNL. Ludovic Orban: Sunt un liberal până în măduva oaselor. Bușoi este susținut de fostul președinte al formațiunii, Crin Antonescu

Ludovic Orban și Cristian Bușoi își vor depune, luni, moțiunile pentru candidatura la poziția de președinte al Partidului Național Liberal la Congresul din 17 iunie. Inițial, și Cătălin Predoiu și-a anunțat candidatura în cursa pentru șefia partidului, însă, ulterior, s-a retras. 

UPDATE 15.30:  Europarlamentarul Cristian Bușoi și-a depus oficial candidatura la șefia partidului, cu moțiunea ”PNL- Partidul Viitorului”. Printre susținătorii săi, se numără și Crin Antonescu, fost președinte al formațiunii. 

”PNL trebuie să ofere două garanții: că societatea românească este una europeană și că PNL poate oferi prosperitate pentru o viață mai bună”, a declarat Bușoi. 

15.25:  Raluca Turcan, șefa interimară a liberalilor, a anunțat că nu va candida pentru președinția partidului, însă experiența ei i-ar justifica prezența în conducerea formațiunii.

"Voi asculta moțiunile candidaților la președinția PNL. Voi vedea cât de conciliante sunt pozițiile pe care candidații și susținătorii le au astfel încât PNL să iasă mai puternic, să iasă întărit din această confruntare. Cei care vor viza revanșe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere nu vor avea cu siguranță sprijinul meu", a declarat Turcan, citată de Agerpres. 


UPDATE 11.15: "PNL – Forța Dreptei. Am alături de mine o echipă de oameni de caracter, oameni care au reușit în competițiile electorale, oameni care fac cinste partidului. Sunt un om credincjos, îmi iubesc familia și țara, sunt un liberal până în măduva oaselor. Nu am dat înapoi în nicio luptă. Proiectul nostru este acela de a construi un partid care să aină forța să câștige toate alegerile de acum încolo. Ne întemeiem pe valorile pe care le susținem în acțiunea noastră politică. Susținem investițiile, sprijinim orie român care vrea să pună pe picioare o afacere", a declarat Ludovic Orban, la depunerea candidaturii. 


Orban va sosi la sediul partidului la ora 11, iar la ora 15 este așteptat Cristian Bușoi. Termenul de depunere al candidaturilor pentru funcția de lider al liberalilor este 16 mai. 

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a anunțat marți seară că nu mai candidează, în luna iunie, la funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

"Am informat acum câteva minute membrii BPN al PNL că am luat hotărârea să nu depun o moțiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

Predoiu își anunțase, în decembrie 2016, intenția de a candida la președinția PNL la alegerile interne din iunie 2017. Marți seară, Predoiu a precizat că un om politic trebuie să fie realist și a susținut că proiectul său politic nu mai este posibil în PNL:

"Am înțeles că simplii membri PNL își doresc succesul partidului dobândit prin lupta politică cu PSD, își doresc profesionalism și promovarea valorilor în partid, transparență și democrație internă, europenism și bunăstare pentru români. Am înțeles în același timp că ceea ce ofer eu pentru funcția de președinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizații. Din păcate, mulți și-au fixat opțiunile prin semnătura în alb, fără ca textul vreunei moțiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate!", a scris Cătălin Predoiu.

El a precizat însă că va continua să militeze, ca membru al PNL, pentru valorile și proiectele cuprinse în programul de guvernare al liberalilor "Reclădirea Națională", adoptat în 2015.

"Mulțumesc tuturor celor care, mulți sau puțini, mi-au stat alături, m-au încurajat și m-au sprijinit! Faptul că și ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului", a spus Cătălin Predoiu.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă