Ludovic Orban critică decizia deputaților în cazul lui Cristian Rizea: PSD face zid în jurul corupţilor din partid

de Roxana Petre , 09 martie 2016 - stire actualizata la ora 16:40, 09 martie 2016
Ludovic Orban critică decizia deputaților în cazul lui Cristian Rizea: PSD face zid în jurul corupţilor din partid

Deputatul Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, că PSD este un partid "anti-justiţie, care face zid în jurul corupţilor", după ce plenul Camerei Deputaților a respins cererea formulată de procurorii anticorupție cu privire la arestarea preventivă a social-democratului Cristian Rizea, informează Agerpres.

„Constatăm că, din nou, majoritatea PSD - UNPR şi-a dat arama pe faţă. PSD face acelaşi lucru: zid în jurul corupţilor din partid. Este al nu ştiu câtelea caz în care oameni importanţi, în frunte cu Ponta, cu Şova, sunt salvaţi din ghearele justiţiei de o majoritate parlamentară care este ostilă actului de justiţie în România. PSD este un partid care împiedică anchetarea şi finalizarea anchetelor pentru faptele de corupţie, pentru că are foarte mulţi corupţi şi pentru că a ales această atitudine să-şi apere corupţii din partid. Să le fie ruşine parlamentarilor PSD, care şi-au înfipt mâinile până la cot în urne ca să nu se vadă cum votează", a susţinut Orban. 

Citește și: UPDATE: Camera Deputaților: Cristian Rizea poate fi reținut, dar nu poate fi arestat

El a adăugat că, prin această atitudine ei fac rău" României şi Parlamentului, ca instituţie fundamentală a democraţiei. 

„Fac un rău, până la urmă, inclusiv omului care este anchetat, pentru că percepţia va fi că este vinovat în momentul în care nu ajunge acolo unde trebuie să ajungă orice persoană care este cercetată pentru fapte de corupţie, şi anume în faţa instanţei", a afirmat Orban. 

În context, el a spus că PNL va fi consecvent, va vota şi va susţine solicitările formulate de justiţie. 

„În ceea ce priveşte PNL, noi ne menţinem acelaşi punct de vedere, vom susţine solicitările formulate de justiţie şi vom vota la vedere în toate cazurile. Lucrul acesta este demonstrat de faptul că, în timp ce parlamentarii PSD sunt salvaţi de majorităţile parlamentare, în aproape toate solicitările legate de parlamentarii PNL noi am susţinut justiţia", a mai spus Orban. 

Întrebat cum comentează declaraţia lui Rizea legată de faptul că stă foarte bine în sondajele privind ocuparea fotoliului de primar al sectorului 5, Orban a spus: „Nu stă aşa de bine cum se laudă domnia sa, stă mult mai bine Vanghelie decât el".

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea. S-au înregistrat 120 de voturi 'pentru' şi 105 'împotrivă'. În sală au fost prezenţi 243 de deputaţi, iar votul a fost secret cu bile. 

 

Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor, într-un dosar care are 8 volume şi 2.474 de pagini. 

Citește și: Deputatul Rizea, cercetat pentru corupție, a renunțat la candidatura pentru Primăria Sectorului 5

 

Potrivit procurorilor DNA, în 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, Rizea a primit suma de 200.000 de euro de la un om de afaceri cu cetățenie americană, Colțea Lucian, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Astfel, „pentru a disimula” proveniența banilor, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv, mai spun procurorii.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, deputatul i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

 

 

Comentarii

 • P A T R I O T

  11 martie 2016 12:37

  C O N F O R M Z I C A L E I H O T U L C A R E S T R I G A H O T I I ! ! !N U E X I S T A P A R T I D " C U R A T " I N R O M A N I A . A S T A E S T E R E A L I T A T E A .

  raspunde comentariului
 • P A T R I O T

  11 martie 2016 12:37

  C O N F O R M Z I C A L E I H O T U L C A R E S T R I G A H O T I I ! ! !N U E X I S T A P A R T I D " C U R A T " I N R O M A N I A . A S T A E S T E R E A L I T A T E A .

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design