15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban a condamnat agresiunea suferită de senatorul Mihai Goţiu: Solicit energic...

Ludovic Orban a condamnat agresiunea suferită de senatorul Mihai Goţiu: Solicit energic pedepsirea “golanului politic” Mirel Palada

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, l-a catalogat pe fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta drept „un golan politic”, după ce acesta l-a agresat fizic, în pauza publicitară a unei emisiuni transmise de postul B1Tv, pe vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu, Orban solicitând pedepsirea lui Palada pentru această „infracţiune”, potrivit Mediafax.

„Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracţiunea pe care a săvârşit-o, şi anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD.

„Mult timp mi-am pus întrebarea când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD – Ponta, un om trimis permanent la înaintare şi care susţine ideile aberante ale partidului de guvernământ”, a adăugat Orban.

El a precizat că PSD capătă în cultura politică elemente care ţin de apanajul unui partid totalitar.

„Ameninţarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea ostilă permanentă, intimidarea opoziţiei au devenit politică de partid pentru PSD”, a spus Orban.

El s-a întrebat, retoric, de ce liderul PSD Liviu Dragnea nu a dat o poziţie politică referitare la „comportamentul grobian şi brutalitatea fizică săvârşită de un cirac de-al lor împotriva unui reprezentant al opoziţiei”.

Moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, a anunţat miercuri seara că sociologul Mirel Palada l-a agresat fizic pe senatorul Mihai Goţiu (USR), în timpul unei pauze publicitare. Ulterior, Mihai Goţiu a precizat că a fost lovit de către Palada cu pumnul în gură.

”Din păcate, în pauza de publicitate s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goţiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment. Din păcate, au trebuit să părăsească amândoi platoul”, a spus Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

”Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că am intrat în politică din cauza unora ca el. M-a lovit în faţă o singură dată. Comportamentul din aceasta seară e doar o mostra. Nu e doar o agresiune fizică, dar şi o agresiune a majoritatii.

Azi, în Biroul Permanent când am cerut comisie de ancheta legata de modul în care s-a votat la moţunea de cenzură, au considerat ca nu e cazul sa se ancheteze”, a declarat Mihai Goţiu, la B1, explicând incidentntul.

Acesta intenţionează să depună plângere la poliţie împotriva lui Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului.

”Nu cred că domnul Palada va mai apărea în presă o vreme. Sper ca presa să aibă atâta demnitate…”, a adăugat Goţiu.

Mihai Goţiu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că a fost ameninţat de către Mirel Palada înainte de a fi lovit în timpul pauzei unei emisiuni la B1 TV, senatorul USR precizând că în urma incidentului a avut doar buza spartă şi un picior julit.

”În timpul emisiunii, când se discuta despre prietenul domnului Palada, Sebastian Ghiţă, şi despre drumul banilor la Ploieşti, a intervenit în timp ce vorbeam. Când s-a întâmplat şi a doua şi a treia oară, i-am spus că este un comportament de om nesimţit şi ăsta este unul dintre motivele pentru care am intrat în politică.

Moderatoarea Nadia Ciurlin mi-a atras atenţia la limbaj şi m-am conformat. În pauză m-a ameninţat direct să nu-i mai spun că-i nesimţit – deşi eu mă referisem doar la comportamentul lui – şi că văd eu după emisiune”, a relatat Goţiu geneza incidentului.

Goţiu nu a retractat însă afirmaţii anterioare şi asta l-ar fi făcut pe Mirel Palada să sară la bătaie.

”A sărit la mine şi m-a lovit cu pumnul. Au trebuit să intervină cei de la B1 să-l scoată afară”, a spus senatorul. El a precizat că nu a fost foarte afectat fizic de accesul de furie al celuilalt invitat fiind vorba de ”o buză spartă şi un picior julit”. 

Comportamentul ăsta denotă un comportament al clasei politice, în general. Chiar astăzi, un coleg de-al meu, deputatul Adrian Prisnel, a fost ameninţat în timpul dezbaterilor din Comisia de agricultură”, a mai spus Mihai Goţiu.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă