16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban a cerut încetarea blaturilor cu PSD. Dacian Cioloș, criticat pentru...

Ludovic Orban a cerut încetarea blaturilor cu PSD. Dacian Cioloș, criticat pentru că a întors spatele PNL

Ludovic Orban, candidat la șefia PNL, a cerut la congresul partidului, încetarea negocierilor de culise cu PSD.

Orban a ținut un discurs tăios, aplaudat la scenă deschisă de delegații la congresul PNL. Ludovic Orban a explicat modul în care partidul său se va raporta la PSD, într-un moment în care se poartă negocieri privind moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva lui Sorin Grindeanu.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă că îşi doreşte ca PNL să ajungă la guvernare prin votul oamenilor, nu printr-un nou USL sau prin înţelegeri cu oamenii care nu vor aplica politicile liberalilor, afirmând că PNL trebuie să susţină alegeri anticipate,"lupta la baioneta".
”Nici un blat cu PSD. Cunosc bine acest partid, ştiu foarte bine cine face blat cu PSD.  Le spun de acum înceteze orice negocieri de culise, orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcții, avantaje personale, afaceri cu PSD.  Cine vrea să lupte alătui de noi îl aşteptăm, cine nu vrea să lupte să rămână mai în spate, asta e dragii mei”, a declarat Orban. El i-a îndemnat pe liberali ”Să ajungem la putere, dar nu printr-un nou USL”.

Discursul lui Orban a venit în contextul în care, în ultima perioadă, unii dintre liberali au purtat negocieri cu PSD pentru funcții în instituții subordonate statului.

Discursul lui Orban a avut și refereri la fostul premier Dacin Cioloș și la atitudinea sa față de PNL. ”” Niciun stranier pe o funcție pe care PNL poate să depună candidat sau să numească, în locul celor merituoși din PNL. Chiar dacă l-ar chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloși în PNL, care nu au avut norocul lui să fie sprijiniți ca ministru, comisar european, prim-ministru și el să nu vină în PNL, să se întoarcă cu spatele la noi. Acești Dacieni Cioloși care nu au avut acest noroc sunt în PNL, alături de noi, și să dea Dumnezeu să îi putem scoate la suprafață”, a declarat Ludovic Orban.”, a comentat Orban. El a promis filialelor că nu vor mai fi intervenții de la centru. ”Niciun Agamiță Dandanache trimis de la centru la filială să candideze. Va promit!”, a afirmat Orban.

Discursul lui Orban a fost aplaudat în picioare de delegații la congresul PNL.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă