14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban: Este un război clar între cei care conduc azi România...

Ludovic Orban: Este un război clar între cei care conduc azi România şi companii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică la Digi24, că între coaliţia de guvernare şi companii şi investitori este ”un război clar” pentru că, prin intermediul acestora din urmă,se măreşte numărul oamenilor care trăiesc pe propriile picioare, lucru pe care nu îl doresc social-democraţii aceştia ducând o luptă împotriva dezvoltării economice a României, informează News.ro.

Orban a subliniat că impozitul pe cifra de afaceri este ”o calamitate, o nebunie”, ce va avea ca efect plecarea multor investitori din ţară.Orban a subliniat că impozitul pe cifra de afaceri este ”o calamitate, o nebunie”, ce va avea ca efect plecarea multor investitori din ţară.

”Este un război clar între cei care conduc azi România şi companii. Să ne aducem aminte – Ordonanţa 13, acuzaţiile contra multinaţionalelor care şi-ar fi mobilizat oamenii să se ducă să demonstreze”, a declarat Orban, precizând că PSD îşi doreşte ca în România o parte cât mai mare a populaţiei să stea în sărăcie şi lipsă de educaţie şi informare.

”Acest electorat devine electoratul captiv care îi votează. Ei ştiu foarte clar că orice companie care vine şi îşi riscă banii la tine în ţară şi aduce o investiţie şi creează locuri de muncă generează valoare adăugată, generează venituri pentru buget, măreşte numărul de oameni care trăiesc pe propriile picioare (…) şi este un război surd pe care îl duc de fapt împotriva dezvoltării economice a ţării”, a subliniat Orban.Eel a atras atenţia că ”impozitul pe cifra de afaceri este o calamitate, o nebunie”.

”Va avea nişte efecte pe care nu le putem anticipa astăzi. Foarte mulţi investitori din România se vor reloca pentru că nu vor accepta să plătească impozitul. Ei când au venit aici au venit pe o anumită structură fiscală, pe un anumit cost determinat de taxele şi impozitele plătite (…) Îşi vor închide porţile zeci de mii de companii pentru că în momentul în care impozitezi cifra de afaceri foarte multe companii le vei duce pe pierdere, iar cele care nu-şi vor închide porţile o să apeleze la diferite măsuri de reducere a costrurilor şi primele costuri o să fie cele cu salariile. S-ar putea să ducă la pierderea locurilor de muncă masivă plus frânezi dezvoltarea companiilor”, a explicat Orban, afirmând că PNL se va lupta prin toate măsurile legale şi constituţionale pentru a împiedica aplicarea unui astfel de impozit.

Şeful PNL a mai ţinut să puncteze că între ceeea ce social-democraţii le-au spus românilor când le-au cerut votul în iarnă şi ceea ce se regăseşte în programul de guvernare este o diferenţă de la cer la pământ.

”În capmanie, nici o vorbă despre impozitul pe gospodării, pe care acum l-au rebotezat impozit pentru persoanele fizice pe venitul global, dar e tot povestea cu impozitul pe gospăodării, adică o sa numere găini, vaci, ouăle găinilor. O să încerce să impoziteze orice produce venit. Nimic în campanie pe impozitul pe cifra de afaceri, nimic de taxa de solidaritate, nimic de nebunia noului ministru al Finanţelor de desfiinţare a pilonului II de pensii”, a afirmat Orban, precizând că după părearea sa se va ajunge la naţionalizarea pilonului II de pensii.

El a precizat că acest lucru ar însemna ”o catastrofă”. ”Sunt banii dumneavoastră, sunt banii mei cu care noi putem obţine un supliment de pensie în momentul în care vom ajunge la vârsta pensionării. Înseamnă dispariţia banilor aceştia din circuitul econominc pentru că banii aceştia sunt investiţi”, a precizat liderul PNL.

Orban, despre înzestrarea Armatei: De 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o emisiune televizată, întrebat fiind cu privire la accidentul camionului militar în care și-au pierdut viața trei soldați, că de 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță necesari pentru dotările tehnice ale Armatei.

"De 25 de ani, practic, n-am asigurat nici măcar banii de mentenanță, nici măcar banii de muniție, d-apoi să facem înzestrări moderne care să aducă Armata Română la un nivel de competitivitate și mai ales la obligațiile care decurg din calitatea de stat membru NATO", a afirmat Orban, duminică, la Digi.

El a declarat că deși "pentru prima oară, după nu știu câți ani, am alocat și noi 2% din PIB pentru Apărare", "banii nu sunt cheltuiți".

"Reprezintă o prioritate pentru Guvern înzestrarea Armatei cu tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini misiunile la care suntem parte și pentru a ne îndeplini obligațiile pe care le avem de furnizare a securității în cadrul NATO, mai ales că trăim o perioadă în care plăcile tectonice se mișcă și în care noi trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate", a atras atenția liderul liberal.

În opinia lui Orban, "dacă nu se vor aloca resursele financiare suficiente, în primul rând pentru achiziția unor transportoare, blindate, a unor elicoptere moderne (…)", vor trebui "asigurate resursele pentru asigurarea mentenanței".

Întrebat despre referirile "extrem de critice" ale premierului Lucian Tudose la adresa lui Raed Arafat, care n-ar fi ajuns destul de repede la locul tragediei din județul Argeș, Ludovic Orban a susținut că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență "le stă ca un os în gât celor de la PSD și că așteaptă orice pretext pentru a putea scăpa de el".

"Și din cauza asta cred că și Tudose urmează aceeași linie pe care au avut-o și predecesorii lui, de a încerca să găsească pretexte pentru a scăpa de Arafat. N-are nici o miză, nu are nici o apartenență politică (Arafat n.red.), dar i-a deranjat pe mulți", a mai spus președintele PNL.

"Se discută excesiv pe teme de justiție, ignorându-se teme importante pentru dezvoltarea societății"

Ludovic Orban, spune că în ultimii doi ani s-a discutat "excesiv" pe teme legate de justiție, ignorându-se subiecte importante pentru dezvoltarea societății, precum cele de natură economică și socială.

"Din păcate, de 2 ani de zile, în spațiul public se discută mult prea mult pe acestă temă și (…), în general, au fost ignorate teme foarte importante pentru România, temele de natură economică, temele de natură socială, starea sistemului de educație, starea sistemului de sănătate. Adică nu se poartă dezbateri serioase, care într-adevăr să-i determine pe oameni să susțină acele măsuri care, într-adevăr, sunt benefice pentru reformarea acestor domenii de activitate și disputa asta pe tema asta sus — jos Codruța Kovesi, Ordonanța 13, care-i pragul la abuz — adică se discută excesiv de mult pe temele astea de justiție, ignorându-se teme foarte importante pentru dezvoltarea societății românești", a declarat Orban.

Totodată, Orban a precizat că alegerea sa în fruntea PNL este "o garanție" a faptului că va exista aceeași atitudine de susținere a luptei anticorupție, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Întrebat dacă personal are ceva împotriva DNA, Orban a răspuns: "Nu (…) M-ați văzut pe mine să arunc cu pietre în DNA după ce am fost nedreptățit și după ce mi s-a făcut un dosar în care nu a existat practic niciun fel de fundamentare a acuzației care mi s-a adus? (…) Dacă cineva mi-a făcut o nedreptate, mi-a făcut-o un procuror, nu mi-a făcut DNA ca instituție. Atâta timp cât corupția este considerată o problemă în România, există acest DNA. Când nu o să mai existe o problemă cu corupția în România, n-o să mai existe DNA".

Pe de altă parte, chestionat cât ar trebui să fie pragul în cazul abuzului în serviciu, liderul PNL a spus că acesta trebuie să fie stabilit de oameni cu experiență și expertiză în domeniu.

"N-am nici o părere în această temă (…) Cred că trebuie pragul respectiv să fie stabilit de oameni care au experiență, au expertiză în domeniu (…) Cu siguranță vom elabora o poziție, dar poziția asta va fi elaborată de colegii mei, Comisia Juridică, de cei care au expertiză în domeniu, care pot să facă niște analize comparative, care pot să evalueze, să spună care sunt criteriile în baza cărora să se stabilească acest prag", a mai afirmat Orban.

Potrivit lui Orban, PNL consideră corupția un fenomen care trebuie diminuat la maximum. "Partidul Național Liberal a susținut lupta anticorupție, consideră corupția un fenomen care trebuie, dacă nu eradicat, măcar diminuat la maximum (…) Ca partid, nu cercetăm noi. Treaba noastră este să aducem în funcții publice oameni onești, oameni corecți, oameni care respectă legea, treaba noastră este să susținem măsurile care într-adevăr să aibă capacitatea să prevină apariția corupției, care sunt de la măsuri legislative până la măsuri de organizare a instituțiilor publice", a mai afirmat Orban.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă