10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban, după ce 20 dintre miniștrii demisionari și-au retras demisiile: PSD...

Ludovic Orban, după ce 20 dintre miniștrii demisionari și-au retras demisiile: PSD a ajuns de cascadorii râsului

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat PSD, pentru că au votat moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern și pentru că 20 dintre miniștrii demisionari au depus cereri pentru retragerea demisiilor.

„PSD a ajuns de cascadorii râsului. Ieri au votat o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, caz cu totul și cu totul anormal, astăzi am aflat că miniștrii care au fost demiși prin moțiune de cenzură și care erau demisionari au revenit asupra demisiilor", a spus Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Biroului Politic Executiv al partidului.



20 de miniștri și-au depus cererile de retragere a demisiilor, însă acestea „nu au obiect”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, într-o conferință de presă.„S-a luat act de aceste demisii, ele sunt irevocabile. Aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect”, a spus ea.

Aceștia sunt: Marius Dunca, Theodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Mihai Tudose, Andreea Păstârnac, Pavel Năstase, Ana Birchall, Răzvan Cuc, Gabriel Leș, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu, Viorel Ștefan, Adriana Petcu, Sevil Shhaideh.



La finalul săptămânii trecute, 25 dintre cei 26 de miniștri din Cabinetul Grindeanu și-au anunțat demisiile, după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. În weekend, premierul Sorin Grindeanu a semnat demisiile lui Carmen Dan și Sevil Shhaideh.



Miercuri, 241 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Sorin Grindeanu că nu a reușit să pună în aplicare măsurile din programul de guvernare. 

Cele mai citite

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă