10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban: Dacă PNL va câștiga alegerile parlamentare și eu voi fi...

Ludovic Orban: Dacă PNL va câștiga alegerile parlamentare și eu voi fi președintele formațiunii, voi fi premier

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seara, la postul B1 TV, că, în cazul în care formațiunea pe care o conduce va câștiga alegerile parlamentare, va fi premier.

„Candidatul la funcția de premier trebuie să fie președintele partidului. Dacă voi câștiga alegerile parlamentare și voi fi președinte, da, voi fi premier.”, a spus Ludovic Orban.

Liberalul a indicat că la începutul săptămânii viitoare liberalii își vor desemna președinții comisiilor de specialitate.

„Vom începe, în august, actualizarea programului de guvernare și mai ales analiza situației, pentru că între timp au apărut multe modificări de la momentul alegerilor și până astăzi care necesită alte răspunsuri decât cele care ar fi fost valabile pe 11 decembrie. De asemenea, constituim și echipa guvernamentală", a mai spus președintele PNL.

Ludovic Orban a mai susținut că procesul în care a fost implicat nu îl poate împiedica să candideze pentru funcția de premier.

„Pot să vă spun cu precizie că nu numai că nu am săvârșit nicio infracțiune, dar aș putea spune chiar că am avut o conduită corectă în condițiile în care am avut oferta de a lua bani pentru campanie, care nu era evident o formă de finanțare ilegală. Eu nu am luat banii respectivi, ca să nu mai spun că nu am folosit în niciun fel funcția politică", a spus Ludovic Orban.

În cursul zilei de luni, Orban l-a criticat pe Mihai Tudose, pe care l-a calificat drept un „premier marionetă”.

„Păi, cu cine s-a întâlnit astăzi, aşa-zisul premier? S-a dus să ceară voie. A avut vreun cuvânt de spus la modificările introduse în programul de guvernare? Este tot un premier marionetă, ca şi premierul anterior. Guvernul nu are autoritate, nu are capacitatea de a putea să guverneze România, pentru că este condus în continuare de oameni care nu deţin funcţii în acest Guvern, de oameni care vor să controleze tot ce mişcă în cadrul Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.


 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă