16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechLudovic Orban: Ar fi o decizie neinspirată din partea lui Cioloș să...

Ludovic Orban: Ar fi o decizie neinspirată din partea lui Cioloș să mai construiască un partid de dreapta. Dacă vrea, poate în orice moment să se înscrie în PNL

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat, la postul de televiziune Digi24, că ar fi o decizie ”neinspirată” din partea fostului premier Dacian Cioloş să formeze un nou partid de dreapta, precizând că acesta este aşteptat să se înscrie în PNL oricând doreşte.

”Cred că ar fi o decizie neinspirată din partea domniei sale să se apuce să mai construiască un partid de dreapta, pentru că ar fi o fărâmiţare suplimentară. Nu cred că ar lua voturi de la Partidul Naţional Liberal, sincer. Poate ar reuşi să reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternice din punct de vedere numeric”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a fost întrebat în ce relaţii se află în acest moment cu fostul premier Dacian Cioloş, acesta replicând ”În relaţii normale”. Orban a mai precizat că Dacian Cioloş va fi primit în PNL oricând doreşte să se înscrie în formaţiune.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat miercuri pe pagina sa publică de Facebook, ca răspuns la întrebarea unui comentator, că se pregătește deja, împreună cu asociația „Platforma România 100”, pentru viitoarele alegeri electorale, după ce, acesta a avut mai multe colaborări cu PNL, la invitaţia liderilor partidului, fără niciun rezultat concret, însă.

„Avem soluţii din România 100. Și le pregătim pentru viitoarele alegeri atât cu oameni care au experiența guvernării (chiar dacă a fost scurtă) cât și cu cei care decid să nu mai stea pe margine și să aștepte. La asta lucrăm acum. Însă un om singur nu e suficient ca «să se bată cu ăștia» cum spuneți. Pentru că nu cred că mai trebuie să ne batem cu alții ci cu propria indiferență. Nu vreau să arăt cu degetul spre nimeni (sau poate doar spre mine însămi) dar ced că prezența «ăstora» în prim plan e direct proporțională cu indiferența celor mulți care știu ce vor dar ezită. Eu fiind primul”, a scris Dacian Cioloș.

Întrebat în repetate rânduri de jurnalişti dacă i-ar oferi o funcţie în PNL fostului premier tehnocrat, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns negativ, afirmând că există "mii de Cioloşi în PNL" care nu au avut norocul să se bucure de tot sprijinul oferit fostului şef al Executivului.

” Niciun stranier pe o funcție pe care PNL poate să depună candidat sau să numească, în locul celor merituoși din PNL. Chiar dacă l-ar chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloși în PNL, care nu au avut norocul lui să fie sprijiniți ca ministru, comisar european, prim-ministru și el să nu vină în PNL, să se întoarcă cu spatele la noi. Acești Dacieni Cioloși care nu au avut acest noroc sunt în PNL, alături de noi, și să dea Dumnezeu să îi putem scoate la suprafață”, a declarat Ludovic Orban.”, a comentat Orban. El a promis filialelor că nu vor mai fi intervenții de la centru. ”Niciun Agamiță Dandanache trimis de la centru la filială să candideze. Va promit!”, a afirmat Orban.

Cele mai citite

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă