13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea despre Klaus Iohannis: Este într-o campanie ofensivă negativă împotriva Guvernului,...

Liviu Dragnea despre Klaus Iohannis: Este într-o campanie ofensivă negativă împotriva Guvernului, împotriva noastră

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că șeful statului, Klaus Iohannis, ar fi "într-o campanie ofensivă negativă împotriva Guvernului, împotriva noastră".

De asemenea, Liviu Dragnea susține că scrisoarea adresată de Klaus Iohannis premierului Grindeanu pe tema bugetului securității naționale a reprezentat „doar un gest politic”.

„Gest politic, doar un gest politic. Este într-o campanie ofensivă negativă din punctul meu de vedere împotriva Guvernului, împotriva noastră şi foloseşte orice prilej pentru a lovi, pentru a ataca, pentru a critica, pentru a jigni. Eu nu văd de ce a fost trimisă (scrisoarea – n.r.)”, a susținut Liviu Dragnea.

Liderul PSD respinge ideea exprimată de preşedintele Iohannis, conform căruia reducerea fondurilor securității naționale, conform proiectului bugetului de stat, ar reprezenta un atentat la siguranţa românilor.

„Nu. Eu cred că domnul preşedinte Iohannis nu a avut informaţiile corecte pentru că refuz să cred că a avut informaţiile corecte şi poate să facă asemenea afirmaţii. Nu este un Guvern iresponsabil. În ceea ce priveşte bugetul Apărării, România nu a avut până acum 2% din PIB pentru Apărare. În ceea ce priveşte referirile la serviciile secrete, ministrul de Finanţe a discutat cu conducerea acestor instituţii, a discutat în detaliu, în amănunt, nu se pune în pericol nicio acţiune operativă, nicio acţiune care are ca obiectiv apărarea securităţii şi siguranţei naţionale”, a afirmat Liviu Dragnea.

Declarația liderului PSD vine ca răspuns la scrisoarea adresată de Iohannis premierului Grindeanu, în care șeful statului afirma că reducerea bugetelor pentru instituțiile de securitate națională este o "gravă eroare".

"Asigurarea securităţii naţionale ar trebui să fie o prioritate absolută, şi nu orgoliile politice de moment. Intenţia Guvernului de a reduce aceste bugete reprezintă un gest iresponsabil şi o gravă eroare. Nu ne putem juca niciodată cu siguranţa cetăţenilor, cu securitatea României", a subliniat președintele Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă