15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, despre naționalizarea pensiilor private: Scandalul pensiilor private, pornit de Mişu...

Liviu Dragnea, despre naționalizarea pensiilor private: Scandalul pensiilor private, pornit de Mişu Negriţoiu. Parlamentul va demite conducerea ASF

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că știrea potrivit căreia Guvernul Grindeanu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România este una falsă, arătând că ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu, potrivit Mediafax.

”Operațiunea de manipulare împotriva noastră a început din februarie și o știți bine. După OUG13, s-a tot vorbit în ultima perioadă că prognozele noastre sunt nerealiste. Vă spun în premieră (…) PiB-ul va fi mai mare decât am prevăzut noi”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat că această informație referitoare la sistemul privat de pensii este un „fake”, iar ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

”Guvernul României ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și de la Guvernul Olandez, pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate să facă eventual într-o colonie. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. E de nepermis”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că va cere în Parlament demiterea întregii conduceri a ASF, atât ca urmare a acestui scandal, cât și ca urmare a problemelor pe tema RCA.

Și ministrul de Finanțe, invitat în emisiune, a confirmat că nu există niciun fel de rațiune care să determine Guvernul să ajungă la un asemenea scenariu și a cerut ca ASF-ul să sancționeze declarațiile președintelui instituției.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă