Liberalii vor să modifice Legea achiziţiilor publice: Persoane ca Liviu Dragnea nu pot fi oprite decât prin transparenţă totală

de Iulia Iancu , 08 iulie 2017 - stire actualizata la ora 20:51, 08 iulie 2017
Liberalii vor să modifice Legea achiziţiilor publice: Persoane ca Liviu Dragnea nu pot fi oprite decât prin transparenţă totală

Partidul Naţional Liberal vrea să modifice Legea achiziţiilor publice pentru a interzice participarea la licitaţii din bani publici a firmelor care nu au un acţionariat transparent şi a celor off-shore, a declarat, sâmbătă, deputatul PNL Florin Roman, potrivit Mediafax.

"În calitate de deputat şi vicepreşedinte PNL am fost mandatat de preşedintele partidului, Ludovic Orban, ca în zilele următoare să pregătim şi să depunem un proiect pentru modificarea Legii achiziţiilor publice. Prin acest proiect dorim să interzicem participarea la licitaţii din bani publici a firmelor care nu au un acţionariat transparent. Şi totodata a firmelor off-shore din paradisuri fiscale cu acţionari ascunşi", a declarant deputatul PNL Florin Roman.

Liberalul a afirmat că persoane ca Liviu Dragnea nu pot fi oprire decât prin transparenţă totală.

"Scandalul Tel Drum ne arată ca legea este prea permisivă, iar personaje ca Liviu Dragnea, conectate la conducta de bani publici, nu pot fi oprite decât prin transparentă totală. Acţiunile nominale la purtător au făcut din mulţi baroni, nişte îmbogăţiţi peste noapte, doar din contracte cu dedicatie, cu statul!", a conchis Florin Roman.

Rise Project a publicat, joi, un raport care ar fi fost realizat de Direcţia Generale de Protecţie Internă - "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", în care era descrisă o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ", în care liderul PSD Liviu Dragnea este prezentat ca fiind "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design